1 USD
1.80361 BGN
Петрол
Bitcoin
$67,277.9

Дружествата обявяват високоплатените си служители със заплата над 1 млн. евро

БГ Бизнес

Това ще стане от следващата година след решение на БНБ

От 31 декември финансовите дружества ще трябва да представят данни за високоплатени служители за всяка държава членка, в която имат персонал с годишна заплата най-малко от 1 млн. евро. Това става ясно от решение публикувано на БНБ. От насоките на централната банка се вижда, че решението е в отговор на изпълнение на европейска директива и съобразена с новите изисквания на Европейския банков орган.

Дружествата следва да представят необходимата информация, като използват данни от края на финансовата година, деноминирани в евро. Сумите трябва да се отчитат като цели суми, т.е. не като закръглени суми напр. 1 234 567,00 EUR вместо 1,2 млн. евро.  

Снимка: iStock

Следва да се докладва за всички служители, получили 1 милион евро или повече за финансовата година, дори ако служителят е напуснал дружеството преди края на финансовата година или ако сумата от 1 милион евро е достигната единствено поради предоставянето на гарантирано променливо възнаграждение или обезщетения при прекратяване на трудовите правоотношения.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии