1 USD
1.81684 BGN
Петрол
Bitcoin
$67,746.4

Най-скъпите породи коне в света

Топ 5

Притежанието на такова животно е символ на статус

Конят е задължителен за всеки луксозен имот. Независимо дали сте кралицата на Англия или просто обикновен човек, притежаването на такъв е символ на статус. Тези нежни гиганти се предлагат във всякакви форми, размери, цветове и темперамент.  

Някои коне се отглеждат за работа, докато други се използват за изложби и други начинания. Ето кои са най-скъпите породи в света: 

Фризийски

Фризийката е кон с едри кости и мощно телосложение. Този малък впрегатен кон почти е изчезнал през 1900 г., но за щастие сега отново се покачва броя на представителите от този вид, който много обича ездата. Тяхната елегантност и рядкост означават, че фризийските могат лесно да се продават от $50 000 до $100 000.  

Хановерски

Хановерската порода е немска топлокръвна. Известна е със своите гъвкави движения и ритмичен галоп. Ценена е заради своята интелигентност, сладък характер и възможност за обучение, което върви ръка за ръка с това да бъдеш успешен състезател. Средният хановерец може да струва между $4000 и $7500, но не е необичайно най-добрите му представители да бъдат оценени до $15 000.  

Американски рисак

Най-прочут е със своите способности на състезателната писта. Този солиден и надежден кон е порода, известна със своята издръжливост, с което може да го направи забавна ездата за всеки жокей или ездач. Този състезателен кон има плавна походка, с което насочването му не е проблем. Закупуването на американския рисак може да ви струва средно от 1000 до $10 000.  

Джипси Ванър

Джипси Ванър има красива, копринена козина, която му придава вид на истински еднорог. Понякога наричан ирландски калайджия в Европа, породата цигански кон произхожда от Ирландия. Познат е със своя спокоен и любезен характер, което го прави идеален за семейна среда. Поради тяхната красота и отличен темперамент, тези коне се намират на цени от $10 000 до $25 000. 

Ахал-текински кон

Това е конят, който е символ на държавата Туркменистан. Ахал-Теке има уникална лъскава козина. Това придава на рядката порода почти метален вид. Прочути са със своята интелигентност и издръжливост. Един такъв добре обучен кон може да достигна до $100 000. 

Американски куотър

Произхожда от САЩ, както подсказва и името му. Има много причини, поради които тази порода е обожавана - неговата лоялност, красота, бързина, гъвкавост и гъвкавост. Като хоби кон американските куотър може да се намери от $3000 до $10 000. Представителите с по-изявен състезателен характер обаче могат да нахвърлят $25 000, за да достигнат и до $100 000. 

Андалуски

Този вид са нрави на мнозина с гъвкави и елегантни движения, с което се представя отлично в прескачането на препятствия и крос-кънтри ездата. Освен че е международно признат заради способностите си в конни изложби, андалуският кон има величествено дълга развяваща се главна и великолепна опашка, както и красиво движение, което изисква внимание. Този порода може да се намери от $10 000 до $50 000.  

Сел Франс

Както подсказва и името му, това е френски седлов кон и се развива от набор от впечатляващи породи. Това е подобрило атлетизма и елегантността на коня, който е ценен от ездачите по целия свят. Отличава се с красива походка и обикновено плътен цвят на кестен. Представител на тази порода е продаден за $15 млн. през 2013 г. Носителят на златен медал по езда Ян Топс купува кестеновия кон за съпругата си Едуина Топс-Александър (б.а. - австралийска състезателка).  

Холандска топлокръвна

Произлиза от две различни породи в Нидерландия - Гердерландер и Гронинген. Силата и издръжливостта му са причината тези коне да са известни по света като едни от най-добрите изложбени понита. Холандският топлокръвен има леко поведение, което го прави популярен избор като кон за езда. Стойността му варира от $10 000 до $75 000. Един такъв кон, наречен "Moorlands Totilas" печели три златни медала на Световните игри по конен спорт през 2010 г. Същата година той се сдобива с нов собственик срещу сумата от $13 млн.

Aрабски

Арабският кон е една от най-старите породи, датираща от хиляди години. Това вероятно е причината те да са най-емблематичните от всички. Всеки ездач остава в страхопочитание, когато се взира в тези прекрасни същества с техните извити лица, впечатляващи вратове и изсечени тела. Тези коне са не само изключително красиви, но и много интелигентни, като излъчват аура на съвършенство. На пазара могат да се намерят за средно между $5000 и $20 000, докато има и такива, които могат да бъдат закупени от $25 000 до $300 000.   

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии