1 USD
1.80029 BGN
Петрол
Bitcoin
$69,873.9

Най-скъпите хобита в света

Най-скъпите хобита в света

В екстравагантния свят на парите има хобита, които се отличават със своята изключителна цена

 

Всеки от нас има хоби, на което иска да посвети повече от свободното си време, но в екстравагантния свят на парите има хобита, които се отличават със своята изключителна цена и рядкост. От колекциониране на коли или изкуство до яхти и конна езда ето пет от най-скъпите забавления според Wealthy Nickel.

Колекциониране на изкуство

В света на изкуството, шедьоврите могат да достигнат космически цени. Точно това пленява умовете на милионерите и милиардерите, защото кой друг е готов да похарчи хиляди и дори милиони за един портрет? От удивителната покупка на Лари Гагосян за 195 милиона долара на картината на Анди Уорхол Shot Sage Blue Marilyn през 2022 г., можем да констатираме, че това хоби изисква значителни финансови ресурси.

Летене

За търсачите на усещания и адреналин, летенето е едно от най-обичаните хобита, но и едно от най-скъпите. Цените на един курс за обучение на летци започва от 7500 лв. без ДДС. Разходите обаче не спират дотук. Притежаването на самолет изисква стотици хиляди левове, които поставят летенето сред едно от най-ексклузивните и скъпи удоволствия.

Плаване

До всички любители на „Карибски пирати“ – чувството да влезете в обувките на Джак Спароу и да притежавате кораб ще ви излезе по-скъпо отколкото си мислите. Почти всеки на този свят си е мечтал да притежава яхта или кораб, с който да плава в открито море и да се наслаждава на морския бриз. Една яхта на българския пазар започва от скромните 320 400 евро. Поддръжката също не е евтина като цените могат да стигнат до 10 000 евро на година.

Поло

Полото е един от най-старите отборни спортове и е нужна солидна сума пари, ако сте запалени фенове. Придобиването на квалифицирано пони за поло струва над 20 000 долара, а поддръжката с техните специални нужди и строги режими на обучение, може да доведе до месечни разходи от 1500 долара. Разбира се, нито един себеуважаващ се почитател на поло не може да процъфтява без членство в престижен поло клуб. Те трябва да плащат средно 8000 долара годишно, за да осигурят своето място. И ако желаете опитен и обучен кон, цената за такъв спътник може да достигне умопомрачителните 200 000 долара.

Колекциониране на коли

Не е тайна, че колекционирането на автомобили е едно от най-скъпите хобита, запазено за малцина избрани. Ако искате да предизвикате фурор в социалните медии, демонстрирането на вашата колекция от автомобили несъмнено е един от най-преките пътища към славата. Това обаче не е евтина сделка.

За употребявана кола можете да очаквате да отделите около 20 000 долара, докато ретро колите изискват два пъти тази сума. Може да изберете да инвестирате в превозни средства, които имат потенциал да се превърнат в бъдещи класики. По този начин, с течение на времето, ще наблюдавате как цените им растат. Но дори и това е много по-скъпо от другите хобита като свиренето на китара или плуването.

Автор: Айлин Дрикова, стажант-репортер

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии