1 USD
1.80029 BGN
Петрол
Bitcoin
$69,873.9

10-те най-скъпи джаджи в света

Топ 5

Науката и технологиите представят пред света все по-модерни изобретения

 

Науката и технологиите представят пред света все по-модерни изобретения. Немалко хора смятат, че това партньорство е новата магия на XXI век. 

Изобретателите и дизайнерите се надпреварват да майсторят всякакви видове малки устройства с разнообразни функции. Ето кои са 10-те най-скъпи джаджи в света: 

  • Докинг станция

Създадена е във Франция и е пусната през 2011 г. от компанията на музиканта Жан Мишел Жар. Височината ѝ е 3,3 м. Предлага се в три цвята. Това е  технологично изобретение, което произвежда 10 000 вата мощност. Интересен факт е, че има вградена стълба. Ето защо човек може да закачи своя iPhone или iPad за него. Други електронни устройства също могат да се свързват с него чрез 6,35 мм жак или USB порт. Може да се използва в домашни условия. Цената е 560 000 долара. 

  • Camael Diamonds iPad

Диамантите са най-добрите приятели на момичетата”, гласи поговорката. Какво ще кажете за този инкрустиран с диаманти iPad на стойност 1,02 млн. долара?! Тази джаджа е създадена в Лондон през 2014 г. от Apple. За нея са използвани 18-каратово злато и 300-каратови диаманти. Бутонът Home отпред и логото на фирмата имат вградени черни диаманти. Теглото му е 1 кг.  

  • Камион-амфибия

Камионът-амфибия е използван за първи път за военни цели. В характеристиките му са патентованата от Gibbs HAS (б.а. - високоскоростна амфибия) технология, голям капацитет на пътя, възможност за офроуд и възможност за бърза реакция. При природни бедствия като земетресения и цунами той е изключително полезен. Голямото предимство на камионите-амфибии е, че те развиват висока скорост, заместват нуждата от лодки или други теглещи превозни средства, а освен това, се движат във вода със скорост над 48 км. в час. 

Те дават революционна и много ефективна промяна в транспорта за нарастващите изисквания на обществото в днешно време. Един такъв е на стойност е 1,19 млн. долара.   

  • Гигантски робот войн

Роботът на име RX-78-2 е вдъхновен от популярния аниме сериал от 70-те години на миналия век „Гундам". Може да се движи самостоятелно, като дължината му е 18 м., а теглото му е 24 тона. Пуснат е на вода в пристанищния град Йокохама (Япония). Въпреки че изглежда като робот, в него има само механична система, която го поддържа. Появява се на пазара през 2013 г. с етикет с 1,35 млн. долара. 

  • Домашно кино Dark Knight

Домашното кино Dark Knight е концепция на Elite – HTS (Elite Home Theatre Seating), канадска компания, която е вградила гигантски зелен екран в частен дом с размери 1115 м. Дизайнът му е завършен за няколко седмици. Има и таен изход, обхващащ около 9 м., който минава през тунел. Фирмата го предлага срещу 2 млн. долара.

  • Персонална подводница Triton 3300-3

Triton 3300-3 ще ви отведе до един изцяло нов свят под вода. С тази подводница можете да се озовете на дълбочина от близо 1000 м. Системата за управление е толкова гладка и фина, така че можете лесно да проследите много от създанията в океаните. Може и да помогне за заснемането на по-добри кадри, което означава, че човек може да изпълнява плавните и контролирани движения на камерата. Чрез тази подводница са заснети забележителни проекти като Galapagos на BBC, Blue Planet II на Discovery и BBC и "Големият бариерен риф” на сър Дейвид Атънбъро. Корабът “Британик” също е изследван с него. Изобретен във Флорида през 2018 г., Triton 3300-3 ще ви се наложи да олекнете с 3,5 млн. долара. 

  • Тонколони Hart Audio Gold

През 2012 г. в Англия са представени тези 18-каратови златни високоговорители, които могат да бъдат намерени срещу 4,7 млн. долара. Всеки от тях тежи до 50 кг. Те работят с три задвижващи модула, които произвеждат най-контролирания, чист, ясен и като цяло добре балансиран аудио сигнал. Сред тях основният драйвер предлага басови и средни звуци. Има високочестотен модул, който остава в центъра и управлява високите честоти.  

  • IPad 2 Gold History

През 2011 г. на пазара в Обединеното кралство бял свят вижда IPad 2 Gold History. Изобретението е дело на Apple, като стойността му е изчислена на 7,8 млн. Смята се, че това е най-уникалното устройство в света, сътворено от Стюарт Хюз - собственикът на Hughes. То съдържа части от бедрена кост на тиранозавър Рекс на 65 млн. години и скала на 75 млн. години под формата на амолитови диаманти и злато. Има гръб с 24-каратово злато. Логото на ябълката на гърба е покрито с 53 вътрешни диаманта с тегло 12,5 карата. Най-интересната част е предната му рамка е от Ammolite.  

  • IPhone 5 Black Diamond

Apple предоставя на своите клиенти още един модел IPhone от висока класа. “Черният диамант” влиза на пазара през 2016 г. Изработен е в продължение на девет седмици от ръката на британския дизайнер Стюарт Хюз. устройството е инкрустирано с 26 карата черни диаманти, за заместване на бутона за начало. Цената на самите 26-каратови диаманти е 208 795 долара. Корпусът на този телефон е изтъкан от масивно и чисто злато. Има лого на Apple на задната страна на телефона, което съдържа 53 диаманта, 135 грама 24-каратово злато и комплект сапфирено стъкло. За екрана на предния дисплей и за покриване на обектива на камерата се прилага един и същ материал. 

  • 201-каратов часовник Chopard

201-каратовият часовник Chopard е най-скъпата джаджа в света - 25 млн. долара. Познат е от 2000 г. в Швейцария. В него са инкрустирани 874 висококачествени диаманта с различни размери и цветове, сред които розов, син, бял и жълт. В центъра му може да се види солиден розов диамант, който е във формата на сърце и тежи 15,37 карата. Освен това, разполага със сини и бели диаманти, като количеството им е до 12,79 карата. Всеки от тях се състои от група от 260 диаманта и 91 кръгли масивни камъка. Те са крушовидни и са подредени във формата на цветя. В центъра им има жълт диамант с кръгла форма от 8,81 карата. Броят на крушовидните жълти диаманти в часовника е 26.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии