1 USD
1.82022 BGN
Петрол
Bitcoin
$27,527.0

Часовници за милиони (ВИДЕО)

Топ 5

Ето кои са най-скъпите в света  

 

Часовникът е едно от най-древните човешки изобретения. Големината на часовниците днес е различна – от атомни, ръчни до часовници на кули. 

Сред най-използваните са ръчните, които се носят от милиарди хора по света. Сред тях има и такива, чиято стойност може да надмине и най-смелите ви очаквания.   

Ето кои са 10-те най-скъпи ръчни часовника: 

10. Hublot Big Bang – $5 млн. 

Това е най-скъпият ръчен часовник Hublot, който се продава на дребно. Той е подарен на популярния рапър и музикален изпълнител Джей Зи за рождения му ден през 2012 г. от съпругата му Бионсе

Обвит е с около 1300 диаманта, като някои от тях са до 3 карата. Освен това, в него има естетически диаманти, тип “франзела”, достигащи до 100 карата. Всичко това е допълнено от бяло злато. Изработен е от бижутер от Ню Йорк, който има повече от 40 години стаж в бранша.   

9. Patek Philippe Ref. 1527 – $5.7 млн. 

През 1933 г. швейцарският производител на луксозни часовници бетонира своето място в историята като прави един от най-сложните модели за Хенри Грейвс. Всъщност от този вид има само два, като единият се пази в музея “Patek Philippe” в Швейцария. Вторият разполага с хронограф за разлика от първия. Измерва времето с 30-минутен регистър. Направен е от неръждаема стомана. 

 

8. Patek Philippe Ref. 1518 – $11.1 млн. 

 

Още една лимитирана серия на един от най-старите производители на часовници в света, като от нея има само 4 броя. Обикновено от Patek Philippe залагат на часовници от жълто или розово злато, но с тази версия те създават нещо различно, залагайки на неръждаема стомана.

 

Вижда бял свят през далечната вече 1941 г., като той е един от първите хронографски такива. Едва наскоро той е продаден на търг за повече от $11 млн. 

7. Paul Newman Rolex Daytona – $17.6 млн. 

Ролекс “Daytona” на Пол Нюман отива в ръцете си на новия си притежател след търг в Ню Йорк, в който участват над 400 ентусиасти. В дизайна му има черно-бял циферблат. 

Точно като за холивудската знаменитост, която се сдобива с такъв, бройките от този модел са в лимитирана серия.

Рядкостта на “Daytona”, съчетана с неговата идентичност, се допълват от неръждаемата стомана, от която е създаден. 

6. Jecob & Co Billionare – $18 млн. 

Има нещо невероятно грациозно в този часовник Billionare от Jecob & Co, а името му много точно описва как ще се почувствате, след като пасне плътно на китката ви. 

Всеки сантиметър от този вид е покрит с диаманти от 206 карата. Той е съставен и от 19 по-големи украшения, 167 компонента, включително основата на самия часовник в мини вариант.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Домбровскис: Жизненоважно е България да не се разколебава по пътя към еврото

Coldplay
+6

Галерии