1 USD
1.82022 BGN
Петрол
Bitcoin
$27,527.0

10-те най-скъпи сватбени рокли, носени някога

Някои от най-известните рокли, носени някога по време на сватби.

 

Всяка жена си мечтае в сватбения си ден да изглежда като принцеса, носейки бляскава рокля. Такава обаче може да наруши сериозно бюджета за този уникален момент.

Някои от най-известните рокли, носени някога по време на сватби, струват милиони и принадлежат на знаменитости, за които най-добрите дизайнери дават всичко от себе си. Ето кои са 10-те скъпи такива в света: 

10. Сватбената рокля на Кристина Мурад - 1 млн. долара

Тази сватбена рокля е направена като личен подарък за снахата на известния ливански дизайнер Ели Сааб - Кристина Мурад. Тя е единствена по рода си. Отличава се с деликатен бродиран тюл, 4.2-метрова задна част и 500 000 пайети. С тази уникална рокля със сигурност Кристина се е почувствала като част от семейството. 

9. Сватбената рокля на Виктория Сваровски - 1 млн. долара 

Тя е известна австрийска певица, телевизионна водеща и наследница на империята “Сваровски”. Дъщерята на Александра и Пол Сваровски няма как да получи за сватбата нещо друго, освен рокля като от каталог. В нея блестят над 500 000 кристала “Сваровски”. С това истинско бижy Виктория се омъжва през 2017 г. за немския предприемач Вернер Мюрц, а той определено е късметлия. 

8. Луксозна рокля “Данаша” - 1.5 млн. долара 

Обсипана с диаманти, тази рокля е представена за първи път в Седмицата на модата в Маями. Оттогава тя е обявена за една от най-скъпите в историята. В нея са вплетени 75-каратови безупречни диаманти и 18-каратово злато. Въпреки че дизайнът изглежда класически, висококачественият материал на роклята и многото диаманти повишават значително цената й.

7. Паунова сватбена рокля - 1.5 млн. долара 

Този списък не може да мине без една от най-уникалните и противоречиви луксозни сватбени рокли. Носи почерка на известната дизайнерка Вера Уанг, като създаването й отнема осем месеца и в нея са вложени над 2000 паунови пера.

Според специалисти, материалите са толкова редки, че би трябвало да са събирани в продължение на няколко години. Това предизвиква недоволството и недоверието на активистите за правата на животните.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Домбровскис: Жизненоважно е България да не се разколебава по пътя към еврото

Coldplay
+6

Галерии