1 USD
1.81684 BGN
Петрол
Bitcoin
$67,746.4

Как Риана натрупа 1 млрд. долара извън звукозаписното студио

Как Риана натрупа 1 млрд. долара извън звукозаписното студио

Звездата е една от най-младите жени милиардери, които сами са спечелили богатството си

Риана стана майка за пръв път миналата година, а малко преди 35-тия си рожден ден, звездата взриви интернет обявявайки втора бременност. Бъдещата майка на две деца е една от най-богатите жени на света. При това е забогатяла благодарение на собствения си труд

Състоянието на Риана се оценява на 1,4 млрд. долара 

Снимка: Getty Images

Робин Риана Фенти – по-известна от феновете по света като Риана – може да е започнала кариерата си като певица, но за малко по-малко от две десетилетия суперзвездата добави към списъка си с признания - изпълнителен директор, бизнесдама и милиардер.

  • Състоянието на Риана се оценява 1,4 милиарда долара през 2023 г.
  •  Тя стана най-младата жена милиардер в Америка през 2022 г.

 Голяма част от богатството на Риана се приписва на нейната козметична компания Fenty Beauty, която тя притежава заедно с френския търговец на луксозни стоки Louis Vuitton (LVMH). 

Снимка: Getty Images

Риана издава дебютния си албум Music of the Sun през 2005 г. на 17-годишна възраст и оттогава е издала общо осем албума.  

Тя е един от най-продаваните изпълнители на всички времена и има 60 милиона продадени албума, според нейния звукозаписен лейбъл Roc Nation. 

Приблизителното нетно състояние на Риана към февруари 2023 г. е 1,4 милиарда долара, А приносът се дължи не на музикалната й кариера, а… на успеха на нейната козметична компания Fenty Beauty.  През 2022 г. Риана се класира на номер 21 в списъка на Forbes за най-богатите жени в Америка, които сами са спечелили богатството си. 

Риана и Fenty Beauty 

Снимка: instagram.com/badgalriri

В последните години, родената в Барбадос певица, генерира основната част от богатството извън звукозаписното студио. През 2017 г. тя създаде собствена козметична марка Fenty Beauty, която е част й от луксозния конгломерат на Louis Vuitton. 

През 2020 г. Fenty Beauty донесе на Риана повече от 550 милиона долара приходи, според Forbes.  Най-скорошният отчет за печалбите от LVMH посочва, че Fenty Beauty е удвоил приходите си през 2022 г. 

Риана създавa Fenty Beauty, за да разработи всички тонове на кожата, а продуктите се предлагат в широка гама от нюанси.  

Много от продуктите на Fenty Beauty се превърнаха в хит – а първият аромат Fenty на суперзвездата беше разпродаден в рамките на часове след пускането на пазара през август 2021 г. 

Бизнес и модните партньорства на Риана

Снимка: Getty Images

Освен Fenty Beauty, многобройните бранд партньорства и бизнес начинания на Риана също са допринесли за нейното богатство. Риана притежава 30% от Savage x Fenty, линия за бельо, като Bloomberg съобщава, че компанията може да бъде оценена на повече от 3 милиарда долара.  

Риана също така участва в няколко филма.

 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии