1 USD
1.82022 BGN
Петрол
Bitcoin
$27,527.0

Филмите за Оскар, които загубиха милиони (ВИДЕО)

Топ 5

Някои от заглавията ще ви изненадат.

 

 Това, че един филм се окаже боксофис провал, не винаги означава, че не е качествен. Въпреки загубите за милиони, част от филмите са достойни за наградите на Филмовата академия. Ето списък с някои от най-големите касови провали в историята, които си струва да разгледате. Някои от филмите в списъка ще ви изненадат.

Напред (2020)

Pixar обикновено е гаранция за успех, но неговият трогателен и прочувствен разказ на истории не беше съпоставим с пандемията COVID-19. „Напред“ е вълшебна история за двама братя елфи, които се опитват да се свържат отново с покойния си баща. Филмът обаче беше пуснат само две седмици преди кината по света да започнат да затварят вратите си през март 2020г.

 Onward в крайна сметка загуби около 131 милиона щатски долара, но е повече от вероятно филмът да е бил печеливш, при различна ситуация.  

Семейната анимация е оценена с 88% на Rotten Tomatoes, което е ниско за Pixar, но като цяло страхотен резултат.  Филмът номиниран и за Оскар за най-добър анимационен филм, но загуби от другия филм на Pixar Soul. 

Али (2001)

Този биографичен филм за боксовата легенда Мохамед Али даде на Уил Смит първата му номинация за Оскар.  Освен това му донесе третата поредна боксофис провал подред след филмите „Този див, див запад“ и „Легендата за Багър Ванс“. И ако за тези два филма можем да предположим защо се провалиха, то трудно можем да си обясним защо Али падна в боксофиса.

 Режисьорът Майкъл Ман беше в гореща серия след „Жега“ и „Вътрешен човек“, а представянето на Смит оправда своята реклама, а Мохамед Али безспорно и  обичан спортист по целия свят.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Домбровскис: Жизненоважно е България да не се разколебава по пътя към еврото

Coldplay
+6

Галерии