1 USD
1.81684 BGN
Петрол
Bitcoin
$67,746.4

ChatGPT вече може да отговаря с изображения и да търси в мрежата

ChatGPT вече може да отговаря с изображения и да търси в мрежата

ChatGPT се превърна в най-бързо развиващото се потребителско приложение, регистрирано някога

Компанията OpenAI, която стои зад разпространения чатбот, официално стартира сърфирането в интернет в реално време за ChatGPT, три седмици след като представи бета версията на тази възможност, пише CNBC.

През по-голямата част от съществуването на ChatGPT той беше ограничен до набори от данни, които приключват през септември 2021 г. Когато потребителите го питаха за по-актуални събития, той отговаряше в стил: "Нямам възможност да разглеждам интернет в реално време". Но една от целите на OpenAI е да разшири данните на ChatGPT - и възможностите на търсачката - тук и сега. 

Компанията експериментира с приставка за уеб браузване ChatGPT за ограничен брой потребители. През май OpenAI дебютира като браузър с Bing, но през юни компанията замрази функцията, след като някои потребители откриха, че тя може да се използва за заобикаляне на платено съдържание. Компанията бавно въвежда функцията отново. Функцията Browse with Bing официално е излязла от бета версия и изглежда ще остане тук.

Също така ChatGPT вече може да генерира изображения с помощта на DALL-E 3 на OpenAI, нова версия на нейния модел за генериране на изображения с изкуствен интелект, но тази възможност се разпространява само за определени потребители в бета-режим. 

"От просто изречение до подробен параграф - попитайте ChatGPT какво искате да видите и той ще превърне идеите ви в изключително точни изображения", пише OpenAI в бележките си към версията.

Според проучване на UBS след стартирането си през ноември миналата година ChatGPT се превърна в най-бързо развиващото се потребителско приложение, регистрирано някога, с около 100 милиона активни потребители месечно за два месеца. Оттогава започна своеобразна надпревара в областта на изкуствения интелект, която вдъхнови технологичните гиганти да се надпреварват да разработват нови функции и приложения, за да отличат своите чатботове от останалите. Двама от основните конкуренти в тази надпревара са OpenAI с ChatGPT и Google с конкурента си Bard. 

По-рано тази година разширената инвестиция на Microsoft в OpenAI - допълнителни 10 млрд. долара - я превърна в най-голямата инвестиция в изкуствен интелект за годината, според PitchBook. През април се съобщава, че стартъпът е приключил продажбата на акции на стойност 300 млн. долара при оценка между 27 и 29 млрд. долара, с инвестиции от фирми като Sequoia Capital и Andreessen Horowitz.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии