1 USD
1.80194 BGN
Петрол
Bitcoin
$69,242.0

ChatGPT изпадна в "рецесия"

Технологии

Ще изплува ли чатботът?

OpenAI's ChatGPT, изключително популярният чатбот с изкуствен интелект, стартиран през ноември, отбеляза спад на месечните посещения на уебсайтове за трети пореден месец през август. Въпреки това има признаци, че спадът е към своя край, според аналитичната фирма Similarweb. 

Посещенията на уебсайта от настолни компютри и мобилни устройства в световен мащаб на уебсайта ChatGPT са намалели с 3,2% до 1,43 милиарда през август, след приблизително 10% спад от всеки от предходните два месеца. Времето, прекарано от посетителите на уебсайта, също намалява месечно от март, от средно 8,7 минути на място до 7 минути на място през август.

Връщането в училище през септември може да помогне за трафика и използването на ChatGPT, защото някои училища започнаха да го приемат. Трафикът на ChatGPT в САЩ през август леко се повиши, в съгласие с това, че американските училища отново започнаха сесии.

„Учениците, които търсят помощ за домашните, изглежда са част от историята: процентът на по-младите потребители на уебсайта спадна през лятото и сега започва да се възстановява“, каза Дейвид Ф. Кар от Similarweb, който редовно проследява ChatGPT и неговите конкуренти.

ChatGPT постави началото на бясно използване на генеративен AI в ежедневните задачи от редактиране до кодиране и достигна 100 милиона активни потребители месечно през януари, два месеца след стартирането му. Генеративната AI технология използва минали данни за създаване на ново съдържание, например за писане на есета или стихотворения.

Преди стартирането на Meta's Threads, това беше най-бързо развиващото се потребителско приложение досега и сега е един от 30-те най-добри уебсайта в света.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии