1 USD
1.79533 BGN
Петрол
83.36 $/барел
Bitcoin
$24,012.8

В Twitter "валят оставки" след ултиматум на Мъск

Часове преди крайния срок, компанията изглеждаше сякаш е в пълен безпорядък

Новият собственик на Twitter Илон Мъск, даде краен срок до четвъртък (18.11.) на служителите на компанията да решат дали да напуснат или да останат, „за да участват в създаването на Twitter 2.0“.

Часове преди крайния срок, компанията изглеждаше сякаш е в пълен безпорядък.

В последните дни Мъск и неговите съветници проведоха срещи с някои служители на Twitter, които смятаха за „критични“, за да ги спрат да напуснат, казва New York Times. Другият фактор, който разклати компанията са объркващите съобщения относно политиката за дистанционна работа, като изглежда, че новият директор смекчи позицията си да не позволява на хората да работят от вкъщи.

И какво следва? Валят оставки! До крайния срок, 17 часа в четвъртък стотици служители на Twitter взеха решение да напуснат с три месеца обезщетение. По-късно Twitter обяви по имейл, че ще затвори „офис сградите си“ и ще деактивира достъпа до пропуските на служителите до понеделник.

Откакто милиардерът завърши поглъщането на компанията за 44 млрд. долара миналия месец уволни половината от 7500-те служители на пълен работен ден в Twitter.

В сряда той обяви, че дава на останалите служители на Twitter малко под 36 часа да напуснат или да се ангажират с изграждането на „революционен Twitter 2.0“. Самият той обеща на напусналите трите месеца обезщетение. Този ход е начин компанията да се превърне в по-конкурентноспособна, да се намалят разходите и фирмата да се прочисти от недоволните работници.

В Blind, социална платформа, където анонимни потребители говорят за работните си места, анкета сред близо 250 души, свързани с Twitter, показа, че около 73% предпочитат да вземат обезщетение пред това да останат в компанията.

Снимка: Reuters

Освобождаването на толкова много служители за такъв кратък период повдигна въпроси за това как Twitter ще продължи да работи ефективно. Докато Мъск е привлякъл някои инженери и мениджъри от другите си компании, като например производителя на електрически автомобили Tesla, много от тях тепърва започват да се запознават с това как работи услугата за социални медии.

В самата социална мрежа потребителите наложиха хаштагът #RIPTwitter, тъй като се чудят дали услугата ще спре. Някои хора публикуват мемета на надгробни плочи на компанията.

Мъск и Twitter, който вече няма комуникационен отдел, не отговориха на исканията за коментар.

Twitter е изправен не само пред вътрешни предизвикателства, но в четвъртък седем сенатори от Демократическата партия призоваха Федералната търговска комисия да разследва дали компанията е нарушила споразумение за поверителност на потребителите с агенцията, откакто Мъск пое управлението. Писмото последва оставките на ръководителите по сигурността на Twitter миналата седмица, след като Мъск промени някои от практиките за сигурност на данните на компанията.

Цялата история как компанията стигна до тук, можете да видите в линка под текста: 

 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Google разкри колко вода използва за охлаждане на центровете си за данни

Coldplay
+9

Галерии