1 USD
1.82481 BGN
Петрол
Bitcoin
$57,310.7

Проучване: Колко пари са нужни на един американец, за да е щастлив през 2023?

Свят

Поколенията имат различни виждания за това колко голяма заплата им е необходима, за да бъдат щастливи, милениалите повишават средната заплата

Както се казва, щастието не може да се купи с пари, но милениалите и поколението Z не биха се съгласили. 

Empower, компания за финансови услуги, проведе проучване сред над 2000 американци на възраст над 18 години, за да разбере как изглежда финансовото щастие, пише FastCompany. Въпреки че парите не могат да купят всичко, те успяват да купят много от нещата, които правят живота щастлив.

Ето основните изводи:

  • Повечето американци смятат, че парите купуват щастие: 59% от американците са съгласни с това, като този процент достига до 67% от представителите на поколението Z и 72% от милениалите.
  • Щастието е шестцифрена заплата: Средно американците твърдят, че им трябват 284 167 долара годишно, за да бъдат щастливи. Милениалите повишават тази средна стойност. Докато другите поколения казват, че щастието е около 130 000 долара годишно, милениалите казват, че им трябват 525 000 долара годишно. Очевидно рецесията е оставила дълбоки белези.
  • Щастието означава да плащате сметките си навреме: Макар да може да се твърди, че хората определят щастието по различен начин, 67% от американците твърдят, че финансовото щастие е да плащаш сметките си навреме, 65% - да нямаш дългове, 54% - да можеш да си позволиш всекидневния лукс без притеснения, а 45% - да притежаваш дом. Въпреки това 54% от хората казват, че имат дългове, а 36% - че не могат да платят неочакван разход над 500 долара, без да се притесняват.

"Всяко поколение се е сблъсквало с въпроса как да изчислим финансовото си щастие: упорита работа, много планиране, последователни спестявания и дори малко късмет в точните пропорции", казва Карол Уодъл, президент на Empower Personal Wealth. 

"С набелязани финансови цели и солиден план за постигането им спестителите могат да прекарват повече време в правене на нещата, които ги правят щастливи - в трудовите им години и след това."

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии