Доналд Тръмп заплашва да прати Марк Зукърбърг в затвора, ако бъде избран

Свят

Заплахата идва четири месеца след като Тръмп нарече Facebook "враг на народа" в телевизионно предаване

 

Неприязънта на Доналд Тръмп към Марк Зукърбърг се разгаря още повече. В публикация в социалната мрежа Truth Social бившият президент заплаши да вкара в затвора "изборните измамници", като при това посочи името на основателя на Meta, съобщава Fast Company. 

"Всичко, което мога да кажа, е, че ако бъда избран за президент, ще преследваме изборните измамници на невиждани досега нива и те ще бъдат изпращани в затвора за дълги периоди от време", написа Тръмп. "Ние вече знаем кои сте вие. НЕ ГО ПРАВЕТЕ! ZUCKERBUCKS, бъдете внимателни!"

Заплахата идва четири месеца след като Тръмп нарече Facebook "враг на народа" в предаването Squawk Box по CNBC. Миналата година Тръмп също призова Зукърбърг да бъде преследван, като написа в социалната мрежа "Истина": "Той измами на изборите(ите). Цялата система е подправена. Защо не е подведен под отговорност? Демократите знаят само как да мамят. Америка няма да издържи още дълго!" 

Заплахата идва четири месеца след като Тръмп нарече Facebook "враг на народа" в предаването Squawk Box на CNBC. Миналата година Тръмп също призова Зукърбърг да бъде преследван, като написа в социалната мрежа "Истина": "Той измами на изборите(ите). Цялата система е подправена. Защо не е подведен под отговорност? Демократите знаят само как да мамят. Америка няма да издържи още дълго!" 

Гневът на Тръмп към Зукърбърг датира от дълго време. По време на своето президентство той критикуваше Facebook и заплаши с държавен съдебен процес срещу компанията (и Google) за предполагаемо пристрастие към консерваторите.

"Вижте, ние трябва да съдим Google и Facebook и всичко останало, което може би ще направим, добре?" Тръмп заяви пред Fox Business Network през юни 2019 г. 

Нещата обаче ескалираха по голям начин през 2020 г., когато Facebook забрани на Тръмп за неопределено време след нападението срещу Капитолия на 6 януари. "Смятаме, че рисковете от това да позволим на президента да продължи да използва нашата услуга през този период са просто твърде големи", написа тогава Зукърбърг. "Ето защо удължаваме блокирането, което поставихме на профилите му във Facebook и Instagram, за неопределено време и поне за следващите две седмици, докато приключи мирният преход на властта." В крайна сметка забраната беше съкратена на две години и сега Тръмп публикува редовно в сайта.

Бизнес Видео Подкаст