Чесън, къри, сьомга... това са най-странните вкусове сладолед

Бихте ли опитали някой от тях?

 

Почти всички обичат сладолед, той е любимото сладко изкушение през лятото. Някои търговци обаче минават доста отвъд традиционните вкусове на ванилия, шоколад и ягода.За разлика от класическите вкусове, които намирате в повечето местни магазини за сладолед, съществуват някои вкусове, които ще ви озадачат, а и са по-трудни за намиране. 

Сладолед от цвекло и козе сирене

Това по-скоро звучи като салата, отколкото като сладолед. Но тази невероятна комбинация се предлага от салона за сладолед Sweet Action в Денвър, САЩ. Приготвен с основа от козе сирене и домашен сироп от цвекло, този необичаен кремообразен десерт съчетава сладки и пикантни вкусове. Този шантав аромат е вдъхновен от ежедневното хранене на съсобственика на Sweet Action Ice Cream Саманта Копичко. 

Сладолед с вкус на къри

Vosges Haut Chocolat в САЩ е известен с всички сладки и странни неща, които предлага. Наред с доста шантави вкусове на шоколад като блокчета бекон, люти трюфели, сирене и шоколад и много други, това, което наистина би ви изненадало, е един от техните много странни вкусове на сладолед - индийски сладолед с вкус на къри. Наистина има вкус на сладко подправено къри, овкусено с пресен кокос, точно както племената на Нагаланд биха го приготвяли в домовете си.

 

Сладолед от пушена сьомга

Mister Artisan Ice Cream във Ванкувър, Канада, е известен със своето разнообразие от освежаващи и занаятчийски сладоледи с течен азот. Още през 2017 г. те предложиха революционна иновация за още един странен вкус на сладолед и това беше пикантният сладолед от пушена сьомга. Това беше десерт с ограничено издание. Сладоледът от пушена сьомга е направен от пушена дива сьомга от Британска Колумбия, която се блендира в основа от мляко и крема сирене и се сервира между две крекерни вафли.

Чеснов сладолед

Гилрой, Калифорния е световната столица на чесъна. Ще намерите чесън на всякакви неочаквани места - като сладолед например. В Гилрой има множество магазини, които сервират тази местна класика. Посетете Garlic City Café, Garlic Shoppe и Garlic World. Хората там определено са луди по чесъна...

Сладолед с кисели краставички халапеньо с мед

Отново заслугата за изобретяването на един от тези най-странни вкусове на сладолед е на салона за сладолед Sweet Action в Денвър, САЩ – изобретателите на сладоледа с козе сирене и цвекло. Въпреки че звучи доста странно, този сладолед има страхотен вкус. Пуска се само за известно време лятото и се продава като топъл хляб.

Сладолед с вкус на омар

Със своята основа от ванилия и масло и омар, изваден прясно от Атлантическия океан (след това сготвен и нарязан), този сладолед е истинска сензация. И не, сладоледът от омар не съдържа шоколад, както може да подсказва името на магазина. Бонбоненочервените петна от омар създават красиво представяне. Това е нещо, което трябва да се пробва задължително.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст