1 USD
1.81684 BGN
Петрол
Bitcoin
$67,746.4

Кой е човекът, който прави бизнес от 5 клас и е измислил сладолед с валериан

Кой е човекът, който прави бизнес от 5 клас и е измислил сладолед с валериан

Бизнесът не е за мързеливи хора, казва Ричо

Той е млад, но изключително предприемчив. Още, когато е бил в 5 клас разбира, че има бизнес нюх и че изкарването на пари му доставя голямо удоволствие. Тогава той започнал да продава запалки на съучениците си и така да прави пари.   

Името му е Христомир Христов- Ричо и може да се похвали с няколко успешни бизнес начинания. Основното, с което се занимава в момента е разработеното от него приложение "Приказките". Освен това той подпомага различни стартъпи да преговарят с инвеститори, помага им да набират клиенти и да си съставят бизнес планове. Третата му дейност е менторство на младежи. 

Поколението в момента има огромни възможности и трябва да се възползва от тях, каза Ричо в Бизнес Видео Подкаст.

Той самият е опитвал да прави различни бизнеси. Разказва, че първоначалното желание за кариера е било на брачен консултант. След като е завършил висшето си образование е пробвал да започне различни бизнеси от пчеларство, през отглеждане на охлюви до сладоледаджийница. 

За да бъдем по-различни освен традиционния сладолед правехме и такъв с вкус на мента и валериан, копър и други, разказва Христомир.

Той е категоричен, че първите стъпки, които трябва да направи всеки, който започва бизнес са да направи маргетингово проучване и да състави бизнес план. Противно на мисленето на част от хората, бизнесът не е за мързеливи хора. Той не е и във факта да си милионер. Бизнес е да знаеш как от 2 лева да направиш 200 лева, казва предприемачът.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии