1 USD
1.79731 BGN
Петрол
Bitcoin
$69,139.2

Ще забрани ли Милано сладоледа?

Ще забрани ли Милано сладоледа?

Градът се бори със свръхтуризма

Подобно на много италиански градове, Милано има страхотен нощен живот и страхотен списък от барове, след които много хора, както туристи, така и местни жители, често искат да хапнат вечерна закуска.

Но всичко това може да се промени. Жалбите за шум в известния град в Италия са проблем от известно време. През ноември стана ясно, че жителите на оживения район Пора Венеция са заплашили да съдят кметството.

Това доведе до временна забрана на вечерните заведения, които се намират в вкъщи в района, но сега изглежда, че това може да се разпространи и в други квартали, пише Time out.

Марко Гранели, заместник-кмет по обществената сигурност, каза пред Standard, че „Целта е да се търси баланс между общуването и забавлението и мира и спокойствието на жителите.“

Законодателен документ беше подаден от местното правителство на града, което означава, че всяка храна за вкъщи може да бъде забранена след 12:30 сутринта през делничните дни и 1:30 сутринта през почивните дни. Въпреки че тази забрана не е специфична за сладоледа, има особен недоволство от хората относно потенциалната липса на сладолед.

Типично за италианско семейство е да отиде на разходка след вечеря и да си вземе сладолед и мнозина смятат, че намесата в нещо толкова неразделно за италианската култура няма да бъде добре прието.

Ако бъде приет, законът може да остане в сила от май до ноември. „Значителна част от населението се оплаква от прекомерния шум“, каза кметът Джузепе Сала, „Трябва да слушам всички граждани, включително тези, които трябва да работят, и тези, които искат да развиват бизнеса си.“

Очевидно има труден баланс за постигане между това, което местните жители искат и това, от което се нуждаят местните фирми.

Но другият въпрос е дали подобна забрана наистина би била ефективна. „Мислите ли, че 25-годишен ще се прибере вкъщи в полунощ, просто защото не може да си вземе храна за вкъщи?“, каза Марко Барбиери, генерален секретар на миланското звено на Confcommercio.

Гражданите имаха срок до вчера да подадат жалба или да предложат промени в предложението, какво ще се случи с казуса, тепърва ще става ясно.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии