Активисти съсипаха яхтата на една от най-богатите жени в света

Свят

Групата е използвала пожарогасители, пълни с червена и черна боя

Група активисти, които се борят срещу изменението на климата, разрушиха суперяхта за 300 милиона долара, собственост на наследницата на милиардера Уолмарт- Нанси Уолтън Лори на испанския остров Ибиса. 

Групата Futuro Vegetal каза в Twitter, че двама членове са използвали пожарогасители, пълни с червена и черна боя, за да обезобразят суперяхтата „Kaos“, пише New York Post.

Futuro Vegetal също качи снимки на двама членове, стоящи пред луксозната яхта с надписи, които гласят „Вие консумирате, другите страдат“.

„Единствената причина, поради която продължаваме да поддържаме икономическа система, която ни води до еко-социален колапс, е да поддържаме привилегиите на тази малка привилегирована класа“, каза групата в изявление относно вандализма. "Мегабогатите живеят от страданието на другите."

Испанската гражданска гвардия съобщи, че двама души са били арестувани на доковете заради инцидента, съобщава местният Periodico de Ibiza.

Източници казаха на испанския вестник, че яхтата всъщност трябваше да напусне Ибиса в неделя, като боядисването със спрей се извърши точно когато екипажът се подготвяше да отпътува.

Групата Futuro Vegetal каза, че са се насочили специално към яхтата на Лори, тъй като тя е една от най-богатите жени в света, като индексът на милиардерите на Bloomberg показва нетното й състояние на 7,77 милиарда долара.

Яхтата на Лори стана популярна заради характеристиките на впечатляващия 361-футов кораб, който разполага със собствен плувен басейн, аквариум и хеликоптерна площадка.

Суперяхтата разполага и със собствено кино, спа съоръжения, фитнес зала и дори малка болница за спешни медицински случаи в морето.

Вандалският акт дойде след обаждане от групата Extinction Rebellion Ibiza, активистка организация, настояваща за забрана на частни самолети и луксозни яхти поради опасения за емисиите.

Групата призова за кампания, специално насочена към такива самолети и яхти в Ибиса. Futuro Vegetal казаха, че са горди да се присъединят към кампанията в Ибиса, за да повишат осведомеността за тяхната кауза. Групата се рекламира като група за гражданско неподчинение и директни действия, бореща се срещу изменението на климата.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст