1 USD
1.81718 BGN
Петрол
Bitcoin
$27,137.7

Джеф Безос и Лорън Санчес почиват на новата супер яхта за 500 млн. долара

Новата придобивка на шефа на Amazon е най-високата яхта в света

Джеф Безос и Лорън Санчес бяха забелязани да се целуват на борда на новата му суперяхта на стойност 500 милиона долара край испанския остров Майорка.

59-годишният милиардер и бляскавата му приятелка, 53, бързо се прегърнаха, преди да продължат обиколката си на най-високия кораб в света в неделя следобед, пише Daily mail.

Двамата отлетяха за Европа с неговия частен самолет, преди да направят драматично влизане на яхтата - наречена Koru - с хеликоптер.

Снимка: Instagram / Twitter

Санчес излезе облечена в шикозен черно-бял пуловер, бели панталони и червена чанта, докато Безос запази хладнокръвие в изцяло черно облекло и очила тип "авиатор".

Двойката се припичаше на средиземноморското слънце и обикаляше кораба, ходейки от носа до кърмата, докато се смесваше с екипажа.

Кутии с доставки - включително пакети от Amazon и стелаж с чанти за дрехи от дизайнери като Dolce & Gabbana - бяха видени да се носят от самолета на Безос.

Новата яхта на Безос беше готова през март 2023 г. след петгодишно строителство - и тя е най-високата в света.

Корабът е дълъг 127 метра - с тройни мачти, които достигат 70 метра - което прави ветроходната яхта почти наполовина по-малка от Голямата пирамида в Гиза.

Снимка: Instagram / Twitter

А с високата цена идват и големи разходи за поддръжка. Съобщава се, че това ще струва около 25 милиона долара годишно.

Основателят на Amazon поръча лодката - наречена Koru - да бъде построена през 2018 г. и чисто новата суперяхта беше построена за колосалните 500 милиона долара. По-рано известна като Y721 или Project 721, яхтата сега носи името Koru, което означава „ново начало“ на маорски.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Бивш инженер на Apple откраднал тайната за самоуправляващите се автомобили

Coldplay
+5