1 USD
1.82022 BGN
Петрол
Bitcoin
$27,527.0

Това е новата супер яхта, която "лети" над водата (СНИМКИ)

Свят

Иновацията струва 87 млн. долара

Иновациите при супер яхтите продължават с пълна сила. Последното изобретение на Lazzarini Design Studio обаче е наистина впечатляващо, пише CNN.

Задвижван от система с подводни криле, 74-метровият плавателен съд, известен като Plectrum, може да се издигне над водната повърхност и привидно да „лети“ с високи скорости.

Според екипа на италианското студио дизайнът до голяма степен е вдъхновен от фолиращите еднокорпуси, използвани в "Купата на Америка", едно от най-старите международни състезания за ветроходни яхти.

Но вместо да бъде тласкан от вятъра като ветроходна яхта, този огромен лъскав оранжев плавателен съд ще се движи с три двигателя, задвижвани с водород, всеки с мощност от 5000 конски сили.

Докато технологията за фолиране датира от много години, нейната популярност напоследък нарасна, особено поради "Купата на Америка".

Въпреки това изграждането на подводни криле с такъв размер несъмнено би било изключително значимо постижение.

Въпреки че дизайнът е само концепция, дизайнерите казват, че може да бъде конструиран в рамките на две години на цена от около 87 милиона долара (80 милиона евро), ако се намери купувач.

Тази „различна конфигурация на суперяхта“ ще позволи „много по-бързо пътуване по море от конвенционалните кораби с подобен размер“, добавя екипът на Lazzarin.

Що се отнася до удобствата на борда, яхтата ще бъде оборудвана с шест каюти за гости, апартамент за собственика на кораба, хеликоптерна площадка и плажен клуб с плувен басейн на четирите нива.

 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Домбровскис: Жизненоважно е България да не се разколебава по пътя към еврото

Coldplay
+6

Галерии