1 USD
1.80311 BGN
Петрол
Bitcoin
$28,578.7

Да говориш пред публика, която не те слуша и 60 секунди, може да е ключ към успеха

Успешната презентация трябва да има ясна цел, но също да докосва аудиторията

 

Бизнесът обръща все повече внимание на начина, по който се презентира. Презентацията може да бъде изкуство и преживяване, а компаниите осъзнават това и мотивират служителите си да опитват нови подходи в представяне на идеите си.

Това каза в новия епизод на Бизнес Видео Подкаст Борис Христов, основател на първата българска агенция за презентационни умения 356labs Presentation Agency. Основана през 2015 г., тя е и най-голямата в Централна и Източна Европа, а част от компаниите, с които работи екипът, са сред най-големите брандове в света.

През септември 2022 г. Христов стана и първият българин с курс в обучителната платформа LinkedIn Learning, където представя основите навиртуалните събития, а името му се нарежда сред тези на Сет Годин и Гай Кавазаки.

Самият Борис започва пътя си като част от IT сектора. Докато учи Информатика, с приятели започват паралелно да организират събития за споделяне на знания с останалите колеги. Това се случва преди повече от 10 години, а Борис избира ролята на модератор тогава.

„Задачата ми беше единствено да представя лекторите, но чувството да говориш пред аудитория, която не те слуша дори за 60 секунди, е потискащо. Отсреща имаше липса на интерес, без значение от темата, а след поредица от различни събития осъзнах, че проблемът няма как да бъде в публиката. Той беше в мен“, споделя Христов.

Започва да си задава въпросите защо се случва и как може да привлече вниманието на аудиторията, което го провокира да запише курс по презентационни умения. Започва да чете книги по темата, да навлиза в дълбочина в нея и се увлича дотолкова, че най-естественият и логичен път е да предава знанията си, а също и да създаде собствен бизнес.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Домбровскис: Жизненоважно е България да не се разколебава по пътя към еврото

Coldplay
+6

Галерии