1 USD
1.79533 BGN
Петрол
83.36 $/барел
Bitcoin
$24,012.8

"Полилеи със 176-годишна история": Къде можем да видим Bakalowits

Питаме Богдан Георгиев дали някоя съвременна институция би се заинтересувала от поръчка на подобно осветително тяло (ЧАСТ 2)

След 179 години на световните пазари, австрийската марка Bakalowits стъпва официално и на българския пазар.

Въпреки това, компанията не е нова за по-възрастното поколение у нас. Още през 70-те години Bakalowits правят първия си обект в България – бившият вече Партиен дом.

Полилеи на Bakalowits

„Най-силните черти на марката Bakalowits e, че са доста адаптивни. В самото семейство има една лека конкуренция между новото и старото поколение, и основната разлика е в това, че младите изработват неща, които клиентите търсят“, казва Богдан Георгиев, мениджър на Advance International – компанията, която дистрибутира продуктите на австрийската марка у нас.

Питаме Богдан Георгиев дали някоя съвременна институция би се заинтересувала от поръчка на подобно осветително тяло.

„Трябва да сме реалисти. Би било хубаво, ако това се случи. Когато бяхме в Австрия, от един от театрите от Залцбург, бяха изпратили огромен старинен полилей, който трябваше да се реставрира и ние станахме свидетели на това. Но дори за държава като Австрия с по-сериозни възможности, поръчки от държавни институции са доста редки“, казва Георгиев.

Снимка: Евгений Милов

Той ни разказва, че и в България има много сгради като Народния театър и Държавната опера, както и по-старите сгради в центъра на София, които са собственост на държавата, но там е по-вероятно да се потърси реставрация, а не закупуване на нови модели.

Снимка: Евгений Милов

Богдан очаква интерес към закупуване на такъв тип осветителни тела у нас интерес да проявят по-скоро хотели, посолства, частни домове, банки и финансови институции.

Снимка: Евгений Милов

„Най-много ме впечатлява реставрацията на разрушения дворец Neuehofburg. Това е героичен труд. Когато говорим за семейна компания, можете да си представите мащаба на тази дейност и труда, който са положили. Изпитвам уважение към тези хора, защото са възстановили едно културно наследство, което е на целия свят“, казва Георгиев.

Относно цените Богдан разглежда по различен начин нещата, които са изложени в шоурума и онези, направени по поръчка.

„Когато говорим за поръчка не можем да ги остойностим, защото това процес. Говорейки за каталожната култура цените варират и могат да започнат от 700-800 евро и да стигнат до 3000 евро. Зависи от модела. Вие можете да видите един модел, но да искате да промените големината му и това ще се отрази на цената“, добавя той.

Вижте повече от историята на компанията и идеите на Богдан Георгиев за българския пазар:

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Google разкри колко вода използва за охлаждане на центровете си за данни

Coldplay
+9

Галерии