1 USD
1.79533 BGN
Петрол
83.36 $/барел
Bitcoin
$24,012.8

Няколко завладяващи истории на компании и предприемачи, с които ви срещаме (ЧАСТ 1)

От света на луксозните имоти - до "играта с греха" на луксозните автомобили

В първата седмица на новата година екипът ни е подготвил няколко завладяващи истории на предприемачи, които създават собствени компании и буквално преминават през стотици трудности преди да завладеят пазара в своите области. За вдъхновението ни през втория ден на тази година сме ви подбрали истории от имотния и автомобилния бранш. Защото всичко е възможно!

Снимка: Евгений Милов

„Домът не е транзакция, а място, на което някой ще изживее детството си“, каза първият гост в рубриката ни "Корпоративни истории" през вече изминалата година – Весела Илиева, управляващ партньор на Unique Estates.

С този вдъхновяващ цитат се пренесохме в дебрите на луксозните имоти и по-точно в един определен около „Докторска градина“.

Снимка: Евгений Милов

„Лукс е да живеете и да ходите пеша в Европейска столица“, казва Весела.

Имотите в този район, които излизат на пазара са много малко на брой, затова и цената им не е като в останалите части на София.

„В момента новото строителство се реализира около „Докторска градина“ на цени от над 5000 хил. евро за кв. м., което е сериозна цена, но все още сме далеч от цените на европейските столици, където достигат 8-10 хил. евро за кв. м.“, разяснява Весела Илиева.   

Снимка: Евгений Милов

От дебрите на луксозните имоти, скачаме в света на луксозните коли и високите скорости, където „играта на греха“ ни запознава със собственика на Sin Cars.

В превод от английски „sin” означава грях, а значението е много близко до същността на русенската компания. Една секунда невнимание в състезателния автомобил е достатъчна, за да си платиш цената на греха.

Снимка: Евгений Милов

В това е убеден основателят на компанията Росен Даскалов, който носи силен състезателен дух. Казва обаче, че е успял да го укроти, тъй като емоцията и адреналинът отслабват във времето и започваш да премисляш всяка потенциална заплаха.

Снимка: Евгений Милов

Той е бивш пилот, дизайнер, инженер и създател на първия български суперавтомобил Sin R1. Той е сбъднал една голяма мечта – България да заема достойно място в мотоспорта. Първият му досег с автомобилите е в детските му години, в гаража на баща му, а по-късно стъпва и на пистата, за да даде воля на състезателния си дух. 

Голямата му страст, бензинът в кръвта и упоритата работа водят до създаването на автомобилната му компания.

Повече вдъхновяващи истории и как компаниите им са стигнали до нивото, на което са в момента, не пропускайте и новите епизоди в Корпоративни истории през 2023 г.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Google разкри колко вода използва за охлаждане на центровете си за данни

Coldplay
+9

Галерии