1 USD
1.80194 BGN
Петрол
Bitcoin
$69,242.0

Защо SVB и Signature Bank се провалиха и кои сектори са засегнати?

Защо SVB и Signature Bank се провалиха и кои сектори са засегнати?

Според анализатори, колапсът на SVB няма да повтори финансовата криза от 2008г., но ще се усети в ключов сектор

 

Фалитът на SVB не създава значителен риск за европейската банкова система, според европейските институции. Анализатори също смятат, че световната финансова криза от 2007-2008 година няма да се повтори. Въпреки това ситуацията се следи отблизо. А анализатори в САЩ считат, че този фалит ще се усети в целия технологичен сектор. 

  • Кои отрасли са засегнати?
  • Има ли други банки, които са изложени на риск?
  • Какво означава колапсът на банката за лихвите?

Колапсът на Silicon Valley Bank вероятно ще се усети в целия глобален технологичен сектор през следващите години.  Инвеститори, казват пред CNBC, казаха, че може да има проблеми за стартиращите компании, които се опитват да получат достъп до своите средства и кредитни линии, за да плащат на работниците

 

Банка на Силиконовата долина  беше гръбнакът на много стартиращи компании и фондове за рисков капитал по света.  Ефектите от неговия колапс, най-големият банков фалит след финансовата криза от 2008 г., вероятно ще се усетят в технологичния пейзаж в световен мащаб през следващите години. 

 

 

 Американските регулатори затвориха SVB в петък и поеха контрола върху нейните депозити.  След това регулаторите казаха в неделя, че вложителите в SVB ще имат достъп до парите си в ход, насочен към спиране на по-нататъшното заразяване. 

 

SVB се опита да събере пари, за да покрие загуба от продажбата на активи, засегнати от по-високите лихвени проценти.

 

Мълвата за проблемите накара клиентите да се надпреварват да теглят средства, което доведе до криза с наличните парични средства.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии