1 USD
1.80827 BGN
Петрол
Bitcoin
$69,851.8

Вижте това и преценете: Все още ли не харесвате работата си?

БГ Бизнес

Това са най-странните професии в света

Не всеки може да бъде лекар, маркетинг директор или адвокат. Не е и нужно, защото светът иман нужда от всякакви хора и професии. Има обаче една група хора, които по една или друга причина са избрали професия, която повечето биха определили като странна и дори неприятна.

Така че, ако сте любопитни да видите най-странните професии в света, прочетете следващите редове.

Изпробване на животинска храна

Колкото и странно да звучи има хора, които тестват храна за различни животни, като целта е да се подобрява на текстурата, вкуса и хранителната стойност на храната, която даваме на домашните любимци. Основно изискване е опит в науката за храните.

Работата също се описва като „Хранителен технолог“, което е учтив начин да се опише дъвченето на кучешка храна. Храната обаче трябва да се хареса както на собственика, така и на домашния любимец.

Змийско доене

Това не е толкова голям бизнес в Обединеното кралство, където доенето на змии обикновено се изпълняват от зоологическата градина или специалист по влечуги, който се грижи за тях.

В някои страни обаче змийската отрова е много търсена и има специализирани доячи, които рискуват живота и здравето си ежедневно.

Змийската отрова е необходима за производството на анти-отрова и най-добрите доячи се гордеят с работата си.

Джим Харисън издоява до 1000 змии седмично в зоологическата градина в Кентъки в САЩ и е бил сериозно ухапан само осем пъти през 50-годишната си кариера в боравене със змии.

Животински мастурбатор

Колкото и невероятно да звучи, да, това е професия. Има моменти, когато трябва да се вземе сперма от животно за оплождане или изследване. Тук се появява животинският мастурбатор; тяхната роля е да извличат сперма от животното, ръчно или с електрически стимулатор.

Тестер на миризма

Преди дезодоранти, парфюми и други продукти да бъдат пуснати на пазара, компаниите трябва да се уверят, че продуктът произвежда желаната миризма, когато се прилага. Затова компаниите често провеждат тестове, при които истински хора опитват продуктите и оценяват миризмата. От този процес идва друга странна работа, тестерът за миризми. Да, има някой, чиято работа е да помирише дъха, краката и понякога дори подмишниците на хората, за да оцени ефекта от продуктите, които придават миризма.

Събирач на мъртва риба

Събирането на мъртва риба може да е една от най-лошите задачи в света. В същото време работата си е работа и трябва да се свършат някои задачи. Наистина събирането на трупове на мъртва сьомга, акула или риба тон може да бъде предизвикателство, особено когато миризмата е гранясала. Но с няколко защитни костюма (миризмата) и силен стомах (гледката) можете да оцелеете и да спечелите прилични пари.

Професионален спящ човек

Повечето медицински тестове не са толкова лесни, а други са известни с доста тежки странични ефекти.

Но този тест, проведен от НАСА в САЩ, изглежда като приятно занимание срещу добро заплащане.

Американската космическа агенция искаше да проучи ефектите от неподвижно лежане в продължение на 70 дни, което е теоретичното време, необходимо за масово транспортиране на хора в други светове.

Така че те платиха на желаещите доброволци 18 000 долара, за да не правят буквално нищо. НАСА не е единствената, която ползва такъв тип работа. Хотел във Финландия наема „професионален спящ човек“, който да тества стаите им.

Чистач на местопрестъпление

Работа само за най-закоравелите, чистачът на местопрестъплението отговаря за почистването и възстановяването на райони, където са станали убийства, самоубийства и злополуки. Извършването на тази работа включва премахване на петна от кръв, части от тялото, телесни течности и други кървави неща местоположението.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии