1 USD
1.81718 BGN
Петрол
Bitcoin
$27,137.7

Ще ме свалят ли от автобуса, ако се возя повече от 60 мин.?

Попитахме Центъра за градска мобилност в София

Какво става, когато сме пресрочили времето на пътуването? Как пътниците могат да засичат колко време са прекарали в превозното средство и нужно ли е изобщо? Това е един от въпросите, който вълнува софиянци и гостите на столицата след промяната в начина на таксуване на превозните документи от 1.01.2023 г.  

Според ЦГМ билетът с прекачване позволява да се пътува до крайната дестинация и след изтичането на 30 или 60 минути, независимо дали ползвате едно или повече превозни средства и това е и неговият смисъл.

"Пътникът валидира своя електронен билет при качване в първото превозно средство и пътува до съответната дестинация, независимо, колко време е това. Ако иска да смени превозното средство с друго или други, трябва да се валидира във всяко, като последната валидация може да е в 29-тата минута и след нея си продължава по маршрута, пак, колкото време му е необходимо", казват от ЦГМ за businessnovinite.bg

Това означава, че няма никакво значение колко време се возите, важното е на коя минута се прикачвате. 

От Центъра за градска мобилност ни дава и пример: 

"Например, ако пътник тръгва от центъра в посока район Нови Искър. Може да се качи на метро или да вземе трамвай до първата спирка на автобус 27. Пътуването с първото превозно средство може да му отнеме общо 5, 15 или 25 минути, условно, и на 28 минута да се валидира в автобуса за Нови Искър и след това да пътува до кв. Курило, например, 35 или повече минути."  

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Бивш инженер на Apple откраднал тайната за самоуправляващите се автомобили

Coldplay
+5