1 USD
1.81684 BGN
Петрол
Bitcoin
$67,746.4

Храни, които може да ядете на корем без да напълнявате

Храни, които може да ядете на корем без да напълнявате

Каква е тайната?

 

Кой от нас не мечтае да яде храна, която не само е вкусна, но и не допринася за излишните килограми? Изглежда прекалено хубаво, за да е истина, нали? Е, имаме добри новини за вас. Представяме ви някои храни, които можете да ядете без страх от напълняване.

За да разберем как е възможно това, първо трябва да се запознаем с малко наука. Всичко се крие в съдържанието на фибри в тези храни, които ви държат сити за по-дълго време. Но не мислете, че ще консумирате само фибри; тези храни са богати на различни хранителни вещества, от които тялото ви отчаяно се нуждае.

Варени картофи: На първо място са варените картофи, които заемат първо място по индекс на засищане. Устойчивото нишесте, съдържащо се в картофите, действа като разтворими фибри и ви помага да останете сити за по-дълго време. Малък трик – охлаждането и претоплянето на картофите увеличава съдържанието на устойчиво нишесте.

Яйца: Яйцата са суперхрана без вина. Те съдържат всички основни хранителни вещества, от които се нуждаете за здравословен ден, пише Citymagazine. И не забравяйте, че половината от протеина в едно яйце е в жълтъка. Включете яйце в закуската си и яжте по-малко излишна храна през деня.

Извара/котидж сирене: Има ниско съдържание на калории и високо съдържание на протеини, калций, витамин В и фосфор. Както се казва, "протеинът е кралицата на отслабването".

Пуканки: Пуканки, да, правилно прочетохте! Пуканките, приготвени на въздух, са истинска здравословна закуска. Не само, че съдържа повече фибри от всяка друга закуска, но също така запълва стомаха и е с ниско съдържание на енергия.

Броколи: Известен е с естественото си вещество, което съдържа – сулфорафан, което има противораково действие. Броколите са супер храна, пълна с витамини и минерали, които са ценни за нашето тяло, като витамини А, С, Е, К, тиамин, рибофлавин, калий, калций, фосфор и желязо. Освен всичко това, в 100 г броколи ще намерите 16% от препоръчителния дневен прием на фибри и всичко това само с 31 калории на порция.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии