1 USD
1.80527 BGN
Петрол
Bitcoin
$51,209.9

Бивш рекрутър на Amazon разкри грешка №1 в автобиографията на много хора

Бивш рекрутър на Amazon разкри грешка №1 в автобиографията на много хора

Ето какви съвети дава експертът

Линдзи Мустейн е разгледала много автобиографии в своето повече от десетилетие набирането на таланти.

„Буквално милион“, казва тя. Бившият рекрутер на Amazon сега е главен изпълнителен директор на компанията за кариерно обучение Talent Paradigm и е виждала кандидати да включват някои умопомрачителни елементи в автобиографиите си - като стикери и снимки.

Но има една грешка, която тя вижда, че търсещите работа правят отново и отново, това, което тя нарича даването на „отговори на Мис Америка“. Това са прости изявления, които не дават много представа какво всъщност са постигнали кандидатите в работата.

Ето какви са "отговорите на Мис Америка" и как да избегнете писането им.

Не пишете „прославена длъжностна характеристика“

Когато става въпрос за вашата автобиография, вие искате да отразявате длъжността до степента, в която описва вашия опит точно. Докато правите обаче, избягвайте общи изявления относно задачите, които сте поели.

„Имал съм срещи със заинтересовани страни по даден казус“ е пример за отговор на Мис Америка, казва Мустейн. Този вид описания не дават конкретно усещане за това как сте успели да придвижите екипа си напред. Те са „като прославена длъжностна характеристика“, казва тя и добавя, че „просто изглеждате като някой, който заема място“.

Вместо да изброявате задачите, които са ви дадени, определете количествено и избройте вашите постижения, пише make it.

„Ако някой се занимава с предоставяне на някакъв вид помощ на хората“, казва Мустейн, е добре да каже: „Разрешавал съм проблеми на 30 клиенти на ден“, това е добър показател за начало. Можете обаче да отидете още по-далеч и да помислите какво сте успели да постигнете за една година. Тридесет проблема на ден, 20 дни в месеца, 12 месеца в годината са общо 7200 решени проблема.

„Колкото повече показатели и анализи можете да добавите към автобиографията си, толкова по-впечатляващо е“, казва тя.

„Очите ви отиват направо към числата“

Количественото определяне на вашите постижения не е просто въпрос на това да изглеждате впечатляващо.

Служителите за подбор на персонал имат само няколко секунди, които да посветят на вашата автобиография. Те вероятно „обработват някъде между 15 до 25“ работни места наведнъж, казва Мустейн. „Средният брой кандидати за работа е 250, което означава, че имат работа с десетки хиляди кандидати.“

Ползата от количественото определяне на постиженията ви е, че очите на специалистите по подбор „отиват направо към числата, когато преглеждаме“, казва Мустейн. Те веднага ще разберат колко стойност сте добавили към предишните си работодатели.

В крайна сметка, ако искате да продължите напред в процеса на интервю, автобиографията ви „трябва да е базирана на резултати“, казва тя.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии