1 USD
1.80527 BGN
Петрол
Bitcoin
$51,209.9

Едва ли ще се търси CV след 5 години: Тръгва нова платформа за намиране на работа (ВИДЕО)

Едва ли ще се търси CV след 5 години: Тръгва нова платформа за намиране на работа (ВИДЕО)

Успешният предприемач Ивайло Славов представя WorkTalent в Бизнес Видео Подкаст

Най-важното за един работодател е да види желанието у бъдещия си служител за постигане на успехи. Уменията се придобиват с практиката.

Това каза Ивайло Славов в интервю за Бизнес Видео Подкаст. Той е успешен сериен предприемач и утвърден лидер в технологичния сектор с над 30 години международен опит.

Снимка: bTV Бизнес Новините

Визионерът е участва активно в различни бизнес и образователни инициативи и е един от инвеститорите  и партньорите в новата платформа WorkTalent на Dir.bg за търсене и предлагане на работа и стаж.

Като един от първите предприемачи, които комерсиализират онлайн платформите за намиране на работа още в края на 90-те години, Ивайло има лично отношение към развитието на темата.

„Бяхме една шепа хора, които се занимавахме с пазара на човешки ресурси и с технологичното обезпечаването и дигитализация, за която говорим 24 години по-късно“, разказва той и в Бизнес Видео Подкаст споделя основната мотивация да подкрепи проекта на Dir.bg.

Платформата прилага изкуственият интелект, с което превръща процеса в намиране на подходящи служители по-ефективен.

Снимка: bTV Бизнес Новините

„WorkTalent предоставя информация на работодателя за самия кандидат. Това увеличава шанса и за търсещите работа да бъдат поканени на интервю, в което да подобрят представянето си“, пояснява Славов.

Другият ключов аспект, с който проектът успява да го привлече, е свързан с т.нар. employer branding.

Снимка: Getty/Istock Photos

„Тенденцията е компаниите да намират хората, не кадрите работодателите си“, отбелязва предприемачът, а платформата има функционалности, които позволяват компаниите да бъдат максимално атрактивни за кандидатите.

И третият водещ фактор за Славов е връзката между WorkTalent като онлайн платформа с обяви за работа и стаж в комбинация VibeJobs – приложението, което позволява комуникация с хора в реално време през Viber.

„Това се очаква да улесни хората, които са с ограничен достъп до онлайн платформи и действат основно през телефона си. По този начин те ще се свързват по-бързо и лесно с бъдещите си шефове“, казва Ивайло.

Работодателят също може да пусне обявата си в приложението, от което ползи трябва да имат и двете страни.

Снимка: iStock

Колкото до възможностите за кандидатстване в бъдеще – предприемачът се съмнява, че след пет години ще има CV. Предприемачът е сигурен и че стажовете ще бъдат различни.

„Вече няма да носите кафета или документи от принтера. Това приключи“, казва той. И все пак има детайли, на които работодателят ще продължава да обръща внимание – такъв елемент, например, е дипломата.

Снимка: iStock

„Посланието ми към онзи, който се чуди дали да я вземе, е да го направи. Не всеки може да бъде Бил Гейтс или Марк Зукърбърг – изключенията в големите успехи“, категоричен е Славов.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии