1 USD
1.80527 BGN
Петрол
Bitcoin
$51,209.9

Галин Стефанов: Проблемът на България е, че се превърна в аутсорсинг дестинация (ВИДЕО)

Галин Стефанов: Проблемът на България е, че се превърна в аутсорсинг дестинация (ВИДЕО)

Предприемачът разказва защо е важно менторството в бизнеса

Галин Стефанов е основател на VarnaPreneurs – безплатна инициатива, насочена към младите предприемачи във Варна. Тя се организира веднъж месечно. Самият Галин е предприемач с опит, казва, че България е чудесно място за правене на бизнес, стига да знаем как.

"Бизнес климатът в България е добър. Не мога да кажа, че е трудно в България да се прави бизнес. Въпросът е да знаеш какво искаш. Едно от най-важните неща е, когато искаш да започнеш да не го отлагаш прекалено много, по-добре е да направиш една малка стъпка, отколкото да губиш време в прекалени проучвания и да чакаш подходящо време", казва Галин в Бизнес видео подкаст.

По думите му проблемът на България е, че се превърна в аутсорсинг дестинация. Имаме много кадърни хора, но какво правим- продаваме услуги на външни компании. 

Когато един човек иска да стартира бизнес най-важното е да започне с малки стъпки, съветва той. По думите му голяма грешка е човек да се захване с нещо, от което нищо не разбира. Когато искате да имате успеваемост на бизнеса, започнете с нещо, от което разбирате, поне малко, добави той.

В момента живеем в уникални времена. Нямаме право да негодуваме. Имаме огромно разнообразие от възможности да правиш това, което искаме, категоричен е Галин.

"Менторството ми носи удовлетворение. Радвам се, че имаме възможността да помагам на млади хора да стартират бизнес. Когато имах свой бизнес, работех по друга схема, там делигирах задачи. С менторството излязох от зоната си на комфорт, защото това е различен тип дейност. Всеки има своя път, който трябва да извърви, но моята идея е където мога, да спестя на някого главоболия, с които аз съм се сблъсквал", казва Стефанов.

"За мен, когато човек се занимава с предприемачество, е добре да ползва помощта на психотерапията. Защото пътят на предприемача преминава през много страхове, стрес, несигурност и е добре да има професионалист, който да те насочи, да ти подпомогне, да ти каже защо се чувстваш по този начин в даден момент", смята предприемачът. 

Повече гледайте във видеото

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии