1 USD
1.83594 BGN
Петрол
Bitcoin
$65,653.5

ТОП 5 най-влиятелни двойки в света на предприемачите

ТОП 5 най-влиятелни двойки в света на предприемачите

Докато някои технологични лидери като Марк Зукърбърг са с партньорите си от колежа, други се срещат с тях по пътя към голямото богатство

Кание Уест има една песен – Power (сила), в която казва „никой човек не трябва да притежава цялата тази сила сам“ и е прав, защото някои от най-популярните и могъщи лидери в индустрията в момента делят живота си със също толкова силни половинки.

Докато някои технологични лидери като Марк Зукърбърг са с партньорите си от колежа, други се срещат с тях по пътя към голямото богатство.

  • Еван Шпигел и Миранда Кер

Снимка: Getty Images
Кои са те: Еван Шпигел е съосновател и главен изпълнителен директор на Snap Inc., компанията майка на Snapchat. Кер е един от най-добре печелещите модели в света и основател на уелнес компанията KORA Organics.

Тяхната предистория: Двойката започва да се среща през 2015 г. и се жени през май 2017 г. Двамата имат един син, който е роден през май 2018 г. Австралийската моделка Миранда Кер оповести лично в социалните мрежи, че очаква четвърто дете и то отново ще бъде момче. Тя има един син на 12 години – Флин, от брака си с холивудския актьор Орландо Блум, и още двама – Харт и Майлс, от настоящия си съпруг, милиардера предприемач Евън Шпигел, съосновател и главен изпълнителен директор на Snapchat.

Снимка: Snapchat

След раздялата с Орландо Блум на модела са приписвани романи с няколко европейски бизнесмени, но нито един от тези слухове не е потвърден. Нещо повече - тя дори обявява през 2014 г., че е бисексуална. Това не й пречи да завърже роман с Евън Шпигел, след като двамата се запознават през 2014 г. на светско събитие. Първоначално са приятели, но след това предприемачът дава да се разбере, че е настроен за сериозна връзка. По това време (2015 г.) той е най-младият милиардер в света. Състоянието му се оценява от Forbes на 5 млрд. долара.

 

Кой са те: Зукърбърг е главен изпълнителен директор и съосновател на Facebook. Заедно двамата стартират инициатива за филантропия, фокусирана върху науката и образованието.

Техният произход: Двамата се запознават през 2003 г., докато са студенти в Харвардския университет. Двойката се ожени на изненадваща церемония през май 2012 г., ден след като Facebook стана публична компания. Двойката има две дъщери, които са родени през 2015 и 2017 г.

 

 

  • Даян Грийн и Мендел Розенблум

Кои са те: Грийн и Розенблум са двама от основателите на софтуерната компания за облачни услуги VMware. Двамата дават началото и на стартъпа Bebop, която Google придоби през 2015 г. Грийн беше поставен начело на отдела за облачни изчисления на Google, а сега е част от борда на директорите в Alphabet.

 

Тяхната предистория: Двойката се запознава в Калифорнийския университет в Бъркли, когато Розенблум предлага на Грийн да я кара на лекции с неговия мотоциклет. Двойката има две деца заедно.

 

 

 

  • Марк Бениоф и Лин Бениоф

Кои са те: Марк Бениоф е основател и главен изпълнителен директор на компанията за разработка на облачни системи Salesforce. Бениоф е известен с филантропските си усилия за борбата с бездомността в района на залива. Лин Бениоф е известен филантроп в борда на организацията с нестопанска цел ONE.

Тяхната предистория: Семейство Бениоф се ожениха през 2006 г., въпреки че подробностите за хавайската им сватба се пазят в тайна. През 2018 г. двойката купи списание Time за 190 милиона долара.

  • Кевин Харц и Джулия Харц

Кои са те: Кевин Харц и Джулия Харц са съоснователи на стартъпа за продажба на билети Eventbrite. В момента той е председател на компанията, а тя е главен изпълнителен директор.

Тяхната предистория: Двойката се запознава през 2003 г. на сватбата на общ приятел. В интервю за Business Insider от 2012 г. Джулия Харц каза, „знаехме, че искаме да започнем компания заедно, преди да заживеем заедно“. Двамата се женят през 2006 г. и сега имат две деца.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии