1 USD
1.81684 BGN
Петрол
Bitcoin
$67,746.4

Кои са най-печелившите малки бизнеси за 2024

Кои са най-печелившите малки бизнеси за 2024

Това са бизнес идеите с най-голяма парична възвращаемост

 

Успехът в бизнеса никога не е гарантиран, но някои възможности за стартиране на компания може да имат по-висок шанс за печалба от други. Ако искате да направите първите си стъпки в света на предприемачеството, трябва да вземете предвид тенденциите в индустрията, пазарното търсене, оперативните разходи и потенциалната печалба. Ето топ 5 най-печеливши бизнес идеи по данни на Forbes: 

  1. Бизнес с кексчета

Ако вашата страст е печенето и приятелите и семейството ви винаги са се възхищавали на вашите умения в кухнята, тази идея е за вас. Според Forbes се очаква търсенето в индустрията на сладкиши да расте. Бизнесът с кексчета е опция за предприемачи с малко ресурси, имате нужда само от фурна и основни консумативи за печене. След като започнат продажбите, можете да се разраснете до по-големи формати. Например, можете да започнете, като продавате вашите кексчета във витрина в местен магазин, след това да преминете към камион за храна и накрая до самостоятелен физически магазин.

  1. Магазин за спортни сувенири

Пазарът за спортни сувенири към този момент се оценява на 26,1 милиарда долара. Факт е, че се очаква да достигне 227,2 милиарда долара до 2032 г., според доклад на Market Decipher. Това може да означава, че всяка година печалбата ще се увеличава. Тази идея за малък бизнес включва закупуване на автентични сувенири или реплики и препродажбата им на по-високи цени.

  1. Бизнес за сватбени аксесоари

Булчинската индустрия расте с 4,4% и се очаква да достигне оценка от 79,8 милиарда долара до 2027 г. Докато хората купуват много продукти на дребно онлайн, близо 85% от булките все още пазаруват в магазини, според BusinessWire. Стартирането на булчински магазин може да изисква по-скъпа инвестиция.  В допълнение към гамата от рокли, вашият булчински магазин трябва да предлага и аксесоари, включително воали, аксесоари и рокли за шаферки.

  1. Магазин за втора употреба

Според GlobalData и търговеца на дрехи втора ръка thredUP,  пазарът на стоки втора употреба в САЩ ще достигне 82 милиарда долара до 2026 г. Нещо повече, пазарът за препродажба на дрехи се очаква да нарасне 16 пъти по-бързо от общата индустрия за продажба на дребно.

  1. Камион за храна

Това е опция за предприемачи, които нямат начален капитал за ресторант, но искат да започнат бизнес в тази индустрия. Този тип малък бизнес се радва на годишен ръст от 7,9%, а оценката му в момента достига 1,4 милиарда долара според IBISWorld. И ако в крайна сметка искате да отворите самостоятелен физически ресторант, камионът за храна е чудесен начин да тествате различни местоположения и предпочитания на целевата аудитория.

Автор: Айлин Дрикова, стажант-репортер

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии