"Грабвайте паспортите": Колко струва да посетите най-добрите дестинации през 2024?

"Грабвайте паспортите": Колко струва да посетите най-добрите дестинации през 2024?

Закопчайте коланите, защото сме ви приготвили списък с 5 от най-добрите и изгодни места по света

 

До всички пътешественици! Готови ли сте да оставите скучното си ежедневие и да поемете на първото за годината приключение? Закопчайте коланите, защото сме ви приготвили списък с пет от най-добрите дестинации, които съчетават в себе си култура, природа и коктейл от незабравими емоции.

През 2024 г. Мароко може да бъде вашето вълшебно килимче, което да ви отведе в свят изпълнен с изкушения за сетивата. Потопете се в хаотичната красота на Маракеш, където може да се насладите на експлозията от вкусове на тажини и кус-кус. Не пропускайте и разходката с камила в Сахара, където дюните нашепват истории за древните номади. Един от най-подходящите периоди да посетите Мароко е през пролетта. От средата на март до края на месец май страната става още по-красива, а температурите са приятни. Ще останете очаровани от цените за едноседмичен престой в страната на 1001 нощ.

Цените през март започват от 250лв., като може да се настаните в тризвезден хотел, включващ закуска за 486 лв. Цените за самолетните билети също варират. Можете да откриете билети на стойност от 165 до 441 евро. Ако не обичате да организирате сами екскурзията си може да запазите пътуване с туристическа агенция. Цените започват от 1799 лв. по маршрут Малага – Фес - Мекнес – Маракеш - Казабланка - Рабат - Шефшауен – Танжер.

Какъвто и начин за пътуване да изберете, Мароко е празник за сетивата, където ярките цветове, екзотичните аромати и топлината на гостоприемството създават преживявания, които ще останат за цял живот.

Албания – Перлата на Балканите

Албания е скрит скъпоценен камък, сгушен между Гърция и Черна гора. Преди страната не бе известна като плажна дестинация, но благодарение на приемливите цени, през последните години туризмът е в разцвета си. Посещавайки Албания, можете да се насладите на богата култура, много исторически центрове и завладяващи планински пейзажи. Най-доброто време за посещение на страната е от април до юни и от септември до октомври.

За едноседмичен престой цените на самолетните билети за двама пътници в двете посоки достигат до 314 евро. Може да се настаните в апартамент в близост до центъра, който за 6 нощувки, за двама възрастни ще струва 293лв. Ако предпочитате хотелите, ви предлагаме Arber Hotel, където ще заплатите 609 лв, с включена закуска.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст