1 USD
1.82447 BGN
Петрол
Bitcoin
$64,461.2

"Грабвайте паспортите": Колко струва да посетите най-добрите дестинации през 2024?

"Грабвайте паспортите": Колко струва да посетите най-добрите дестинации през 2024?

Закопчайте коланите, защото сме ви приготвили списък с 5 от най-добрите и изгодни места по света

До всички пътешественици! Готови ли сте да оставите скучното си ежедневие и да поемете на първото за годината приключение? Закопчайте коланите, защото сме ви приготвили списък с пет от най-добрите дестинации, които съчетават в себе си култура, природа и коктейл от незабравими емоции.

През 2024 г. Мароко може да бъде вашето вълшебно килимче, което да ви отведе в свят изпълнен с изкушения за сетивата. Потопете се в хаотичната красота на Маракеш, където може да се насладите на експлозията от вкусове на тажини и кус-кус. Не пропускайте и разходката с камила в Сахара, където дюните нашепват истории за древните номади. Един от най-подходящите периоди да посетите Мароко е през пролетта. От средата на март до края на месец май страната става още по-красива, а температурите са приятни. Ще останете очаровани от цените за едноседмичен престой в страната на 1001 нощ.

Цените през март започват от 250лв., като може да се настаните в тризвезден хотел, включващ закуска за 486 лв. Цените за самолетните билети също варират. Можете да откриете билети на стойност от 165 до 441 евро. Ако не обичате да организирате сами екскурзията си може да запазите пътуване с туристическа агенция. Цените започват от 1799 лв. по маршрут Малага – Фес - Мекнес – Маракеш - Казабланка - Рабат - Шефшауен – Танжер.

Какъвто и начин за пътуване да изберете, Мароко е празник за сетивата, където ярките цветове, екзотичните аромати и топлината на гостоприемството създават преживявания, които ще останат за цял живот.

Албания – Перлата на Балканите

Албания е скрит скъпоценен камък, сгушен между Гърция и Черна гора. Преди страната не бе известна като плажна дестинация, но благодарение на приемливите цени, през последните години туризмът е в разцвета си. Посещавайки Албания, можете да се насладите на богата култура, много исторически центрове и завладяващи планински пейзажи. Най-доброто време за посещение на страната е от април до юни и от септември до октомври.

За едноседмичен престой цените на самолетните билети за двама пътници в двете посоки достигат до 314 евро. Може да се настаните в апартамент в близост до центъра, който за 6 нощувки, за двама възрастни ще струва 293лв. Ако предпочитате хотелите, ви предлагаме Arber Hotel, където ще заплатите 609 лв, с включена закуска.

  • Чили – Където снежните върхове се срещат с топлите плажове
Снимка: Reuters

Чили е страна, която предлага по нещо за всеки. Природата ѝ ще ви заплени. Ще се влюбите в тихоокеанското крайбрежие, простиращото се на запад, величествената планинската верига Анди на изток и езерата, вулканите, дивата природа на Патагония на юг. Чили е и страната, която за втора поредна година печели една от най-престижните награди в индустрията - World Travel Awards. Ако се чудите кое е най-подходящото време за посещение, отговорът е прост - от октомври до март.

Когато в България е лято, в Чили е зима и обратно, затова може да избягате от студените месеци и да се насладите на топлите лъчи на слънцето. За една седмица на наслади и топлина ще са ви нужни 3146 евро за билети и около 424 лв. за двойна стая в хотел, която да включва и закуска. Въпреки скъпия и дълъг полет, пътуването да Чили си заслужава.

  • Панама – Природни чудеса в сърцето на цивилизацията

В столицата на Панама - Панама сити, може да откриете не само град с исторически квартал, който е включен в списъка на ЮНЕСКО, но и десетки национални паркове като Националния парк "Вулкан Бару", който е най-високата точка в страната.

Посетителите на Панама Сити остават удивени от факта, че това е единствената столица в света, която има тропическа дъждовна гора в пределите на града. Периодът, подходящ за посещението на града, е през декември или януари – тогава ви очаква приятно време и най-малко дъждове. Ако желаете да се насладите на чудесата на Панама за една седмица, двупосочните самолетни билети за двама започват от 1558 евро.

Престоят в хотел може да ви излезе около 603лв., но ви препоръчваме да отседнете в апартаменти, които са също толкова приятни и добре поддържани, но са половината на цената на хотелите. Може да намерите апартаменти за 6 нощувки, за 2 възрастни на стойност 217 лв.

Снимка: istockphoto.com

Ако още не сте пътували до Португалия, то несъмнено трябва да я добавите в списъка със страни, които ще посетите през 2024г. Може да загубите представа за времето, скитайки се из тесните улички на Лисабон, или пък да се отдадете на мързеливи следобеди по златните плажове на Алгарве, отпивайки местни вина в живописната долина Дуро.

Пролетта е най-доброто време да посещение на Португалия. Тогава може да се насладите на приятни температури и много слънце. Може да намерите двупосочни самолетни билети за двама на стойност 97,99 лв., а стая в хотел може да наемете за 665 лв.

Това са петте държави, които сме ви подбрали за едно незабравимо пътешествие през 2024г. Светът ви зове и е време приключенията да започнат. Грабвайте паспортите, опаковайте куфарите и се пригответе за пътуването на живота ви!

Стажант-репортер: Айлин Дрикова

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии