Албания - все по-популярна дестинация за луксозни яхти

Свят

Това съобщи премиерът на страната в социалните мрежи

Броят на луксозните яхти и ветроходни кораби, посещаващи крайбрежието и пристанищата на Албания, се е увеличил значително, тъй като популярността на страната като дестинация за суперяхти непрекъснато нараства през последните няколко години, съобщава БТА, позовавайки се на албанската агенция АТА. 

Споделяйки снимки на яхти по албанския бряг, премиерът Еди Рама каза, че Албания най-накрая е поставена на картата на най-атрактивните дестинации.

„Все по-голям брой яхти посещават нашето крайбрежие, за да проучат красотите на Албания, която най-накрая си проправи път към голямата карта на най-атрактивните дестинации в света за посещение“, написа днес Рама в социалните медии. 

Албания се превръща в дестинация за елитен туризъм. Пристанищните власти казват, че броят на луксозните яхти, пристигащи в Албания, нараства и продължителността на престоя им също се увеличава. 

Според официалните данни броят на чуждестранните туристи, посетили Албания, се е увеличил с 33% на годишна база през първата половина на 2023 г.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст