1 USD
1.83027 BGN
Петрол
Bitcoin
$64,726.2

Приказен свят и митични създания в София на 9 март: Магията на elrow идва у нас (ВИДЕО)

Приказен свят и митични създания в София на 9 март: Магията на elrow идва у нас (ВИДЕО)

Световноизвестният испански карнавал за електронна музика привлича хиляди посетители в България

Цветно, различно и незабравимо - така може да се опише всяко събитие на elrow, което се превръща в емблема за електронната музика. Световноизвестният парти-карнавал, който води началото си от Фрага, Испания, вече 14 години привлича милиони души в най-големите градове на планетата.

Снимка: bTV

Elrow не е просто музика. Elrow e и изкуство. Пищна сцена, сетове, декори на различни теми са само част от шоу програмата, която включва още десетки артисти в екстравагантни костюми, акробати, конфети и разбира се, популярни диджеи от световната електронна музика.

Снимка: bTV

За да видим как се слчва магията на elrow, посетихме Лисабон, където повече от 10 хиляди души се събраха в Парка на нациите в португалската столица, за да споделят емоциите и вълнението от музикалния карнавал.

„Това е шестото издание в Португалия. Направихме първото през 2018-та“, разказва Паоло Амарал.

Той е изпълнителен директор на компанията, която организира партито в града, и е запознат с целия процес по реализиране на мащабната продукция. От него разбираме, че подготовката за elrow продължава приблизително шест месеца в офис, за да се координира цялата логистика.

Снимка: bTV

„Това е работа между нашия екип и този на elrow. И всичко завършва с парти, като 2 дни преди събитието, включително и в самия ден, трябва да се построят сцената и декорите, след което е нужен още 1 ден, за да ги деконструираме”, пояснва той.

Екипът му се спира на тематиката Delusionville, чието мото гласи: „Ако вярваш, не е задължително да е истина“.

Част от тази сюрреалистичната картина на фестивала е и Диана която вече е посещавала предишни издания на elrow, но само като гост. А на партито през 2024 г. влиза за първи път и в роля - тази на розов скункс.

Снимка: bTV

„Харесва ми да правя това, забавно е! Аз съм цирков артист и това е моята работа, моят живот. Участвам в различни събития, но на elrow съм в една от най-лудите си роли“, казва

Диана и споделя, че за нея elrow e колкото професионален ангажимент, толкова и забавление.

Тя харесва музиката, енергията, самия заряд, но е благодарна най-вече за приятелствата, които е създала през годините.

Костюма си не избира сама. Нито някой от участниците прави това. Зад десетките артисти в програмата има цял екип от професионалисти, които подготвят дизайна, грима и сценариите за изпълнителите в голямата нощ. Те репетират с часове преди да излязат пред публиката, така че всичко да изглежда просто като...илюзия.

Магията и духът на elrow е комбинация от всички тези фактори. Имаме почти 100 аниматори, хора в готовност, танцьори, много декор, конфети и надуваема украса. И мотото на elrow „Заедно правим магията да се случва”, казва Паоло.

Снимка: bTV

Винаги е експлозия от емоции за публиката. Всичко е за доброто настроение и усмивките на хората – идваш тук и танцуваш с любимите си диджеи, а добре подготвена актьорска игра никога не се забравя.

„Това е едно от тези партита, на които отиваш и винаги се сещаш за емоциите“, категоричен е Паоло.

Преживяването - именно то е в основата на идеята за създаването на elrow. Събитието е като двигател за клубната индустрия, която се е променила значително през последните две десетилетия.

Хората вече не отиват на бар, само за да слушат музика. Публиката търси контакт с всичко, което я заобикаля, иска да изпита нещо ново, да бъде активна част от партито, а то да бъде необикновено - или всичко онова, което е elrow.

А elrow успява да предизвика интереса на хора, които никога преди не са го посещавали. Рита се впуска за първи път на партито, по което успява да я запали приятелят й.

Снимка: bTV

„Да, аз следвам elrow в инстаграм и приятелят ми е бил на няколко такива фестивала, така че, знам, че ще ми хареса и на мен“, казва посетителката.

Снимка: EXE Club

Тя вече харесва музиката, цветовете и вибрациите, а и смята, че elrow е идеалното бягство от рутината заради световете, в които те пренасят декорите. Като за първи път тя също е влязла в роля, вдъхновена от образите на горски елфи. Така разбираме, че любимата ѝ тема от портфолиото на elrow е Enchanted Forest или „Омагьосаната гора“.

„Харесвам магически теми, магически светове. С децата ми винаги си играем на елфи и аз им казвам, че те са истински като в приказките. Харесва ми понякога да съм в света на магията...“, казва Рита.

Снимка: EXE Club

Именно тази омагьосана гора ще завладее и българската публика на 9 март, когато ще се проведе четвъртото и най-грандиозно издание на elrow в София. След по-малко от месец в българската столица ще бъде създаден приказен свят с безброй митични създания.

Снимка: EXE Club

Невиждани декори ще пренесат публиката в омагьосана гора, в която природата ще оживее и посетителите ще бъдат обградени от всякакви растения и животни и всичко това под музиката на едни от най-добрите артисти в света.

И както усетихме в Лисабон, бъдете готови за едно диво и цветно шоу. Веднъж щом прекрачите входа на партито, вие вече сте в приключението, наречено elrow, което може да продължи до ранните часове на новия ден.

Снимка: bTV

Можете да имате и късмет да се приберете с малък подарък вкъщи - от аксесоари за костюми, до надуваеми играчки, които да ви напомнят за вълнуващата нощ на музика и забавления.

 

Снимка: bTV

Но дори да си мислите, че напускате партито с празни ръце - вижте по джобовете на дрехите си вкъщи, където има едно нещо, което със сигурност ще откриете и ще ви напомня за събитието – многобройните шарени конфети.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии