1 USD
1.83147 BGN
Петрол
Bitcoin
$62,613.2

10-те най-скъпи сватбени рокли, носени някога

10-те най-скъпи сватбени рокли, носени някога

Някои от най-известните рокли, носени някога по време на сватби.

Всяка жена си мечтае в сватбения си ден да изглежда като принцеса, носейки бляскава рокля. Такава обаче може да наруши сериозно бюджета за този уникален момент.

Някои от най-известните рокли, носени някога по време на сватби, струват милиони и принадлежат на знаменитости, за които най-добрите дизайнери дават всичко от себе си. Ето кои са 10-те скъпи такива в света: 

10. Сватбената рокля на Кристина Мурад - 1 млн. долара

Тази сватбена рокля е направена като личен подарък за снахата на известния ливански дизайнер Ели Сааб - Кристина Мурад. Тя е единствена по рода си. Отличава се с деликатен бродиран тюл, 4.2-метрова задна част и 500 000 пайети. С тази уникална рокля със сигурност Кристина се е почувствала като част от семейството. 

9. Сватбената рокля на Виктория Сваровски - 1 млн. долара 

Тя е известна австрийска певица, телевизионна водеща и наследница на империята “Сваровски”. Дъщерята на Александра и Пол Сваровски няма как да получи за сватбата нещо друго, освен рокля като от каталог. В нея блестят над 500 000 кристала “Сваровски”. С това истинско бижy Виктория се омъжва през 2017 г. за немския предприемач Вернер Мюрц, а той определено е късметлия. 

8. Луксозна рокля “Данаша” - 1.5 млн. долара 

Обсипана с диаманти, тази рокля е представена за първи път в Седмицата на модата в Маями. Оттогава тя е обявена за една от най-скъпите в историята. В нея са вплетени 75-каратови безупречни диаманти и 18-каратово злато. Въпреки че дизайнът изглежда класически, висококачественият материал на роклята и многото диаманти повишават значително цената й.

7. Паунова сватбена рокля - 1.5 млн. долара 

Този списък не може да мине без една от най-уникалните и противоречиви луксозни сватбени рокли. Носи почерка на известната дизайнерка Вера Уанг, като създаването й отнема осем месеца и в нея са вложени над 2000 паунови пера.

Според специалисти, материалите са толкова редки, че би трябвало да са събирани в продължение на няколко години. Това предизвиква недоволството и недоверието на активистите за правата на животните.

6. Роклята за сватбата на Аджелабейби - 1.6 млн. долара 

В Хонг Конг живеят някои от най-известните и добре платени модели в света. Така, че не е изненада, че популярният местен модел и актриса Анджелабейби е заложила на рокля за най-специалния ден в живота си, чиято стойност надхвърля $1 млн. Нейната изработка е дело на Dior, а дизайнерите я създават след повече от пет месеца труд.

За да получи точно този модел Анджела Йенг Уинг (б.а. - както е истинското име на 26-годишната звезда на Изтока), са били необходими 30-метрова сатенена органза и тюл от слонова кост.

5. Сватбената рокля на Серина Уилямс - 3.5 млн. долара 

Серина Уилямс си взе почивка от тениса, за да мине по пътя към олтара с тази забележителна рокля. Тя е творение на модната къща “Alexander McQueen”, а идеята за създаването й е на Сара Бъртън.

В кройката са подходящо обвързвани перната текстура с деколте и наметало. Усмивката на Серина Уилямс подсказва, че тя е останала наистина доволна от своята рокля. Това не попречи на носителката на 23 титли от Големия шлем на сингъл да смени три тоалета в този ден. 

4. Сватбената рокля на Амал Клуни -  4.6 млн. долара

Стил и красота. Така накратко може да бъде описано произведението на известния дизайнер Оскар де ла Рента, което Амал Клуни носи в този скъп за себе си момент. Тя е последната, създадена от доминиканско-американски моделиер преди той да напусне този свят през 2014 г. В този модел преобладава дантелата, която се спуска нежно от рамото. В добавка, към прекрасната осанка на Амал, тази рокля наистина си заслужава близо $5-те млн.

3. Роклята от бяло злато на Юми Кацура - 8.5 млн. долара 

Японската модна дизайнерка Юми Кацура има запазено място като емблема на сватбените рокли в страната си. В колекциите си тя има само две рокли от бяло злато, като и двете са с цени от повече от $8 млн.

Юми Кацура учи мода в Париж, а след това пренася знанията си у дома, за да направи нещо толкова красиво. Освен в Япония, тя може да се похвали със собствени бутици във френската столица и в Ню Йорк. 

2. Диамантена сватбена рокля - 12 млн. долара 

Снимка: Топ 10 на най-скъпите сватбени рокли, носени някога (luxtionary.com)

Дело на Рене Щраус и Мартин Кац, тази рокля нахвърля $10 млн. Благодарение на многобройните диаманти в кройката, роклята може да блести, което превръща дизайна й в уникален. Нейните автори все още не са я продали, но пък я показват с гордост по ревюта и сватбени изложби. 

1. Славей от Куала Лумпур - 30 млн. долара 

Известният малайзийски дизайнер Файсол Абдула създава тази сватбена рокля със 750 диаманта, държани заедно от един 70-каратов крушообразен диамант. Източник на вдъхновение за нея е стихотворението "Розата и славеят".

Представена е от индийската актриса Кавита Сидху на модното шоу "STYLO Fashion Grand Prix Kuala Lumpur". Въпреки че сумата за нея изглежда огромна, то част от нея ще отиде в хуманитарния фонд за пострадалите от конфликта в Ивицата Газа.

 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии