Ще си купувате Cybertruck? Мъск разкри датата на доставка (ВИДЕО)

Ще си купувате Cybertruck? Мъск разкри датата на доставка (ВИДЕО)

Повече от 1 милион души са резервирали пикапа, което включва даване на малък депозит

Главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск предупреди за трудности при увеличаването на производството на дългоочаквания електрически пикап Cybertruck и обяви, че доставките ще започнат на 30 ноември, казва Ройтерс.

Най-ценният автомобилен производител в света произвежда електрически седани и спортни автомобили, но беше пропуснал сегмента на пикапите, който е много печеливш и изключително популярен в САЩ.

Конкуренцията

Очаква се Cybertruck да се конкурира с R1T на Rivian, F-150 Lightning на Ford и Chevrolet Silverado EV на General Motors на пазара за електрически пикапи.

Снимка: Tesla

Компанията заяви, че има капацитета да произвежда повече от 125 000 Cybertruck пикапа годишно, като добави, че има потенциал това да нарасне до 250 000 през 2025 г.

Повече от 1 милион души са резервирали пикапа, което включва даване на малък депозит.

Колко ще струва Cybertruck?

Очаква се автомобилният производител да обяви цените за автомобила на събитие в своя завод в Тексас на 30 ноември.

Компанията, която построи първия си Cybertruck през юли, през 2019 г. твърдеше, че цената за превозното средство ще бъде под 40 000 долара, но оттогава цените на електрическите автомобили се повишиха поради увеличението на цените на суровините за батерии.

Снимка: Tesla

Съперникът R1T е на цена от 73 000 долара, докато F-150 Lightning започва от около 50 000 долара.

Търсенето на електромобили отбелязва спад през последната година, тъй като по-високите лихвени проценти повишават разходите за финансиране и обезкуражават потребителите да правят покупки по свое усмотрение.

Tesla, в отговор, агресивно намали цените на колите си тази година, стремейки се да увеличи потребителската си база и да се възползва от способността си да продава своя софтуер за самостоятелно шофиране с висок марж в бъдеще.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст