1 USD
1.82022 BGN
Петрол
Bitcoin
$27,527.0

Забелязаха прототип на Cybertruck по улиците с малка промяна (ВИДЕО)

Това превозно средство, което изглежда като нов прототип на Tesla Cybertruck, е забелязано да се тества по пътищата в САЩ

Както предаде Electrek, потребителят на Twitter Greg публикува снимка, показваща Cybertruck с променен дизайн на предния капак. Предната броня е с по-отчетлив правоъгълен отвор, евентуално за охлаждане. Този прототип  има и триъгълни странични огледала, за разлика от квадратните, наблюдавани при други тестове преди.

Камионът също така разполага с масивна единична чистачка на предното стъкло, нещо, което се появи на предишни прототипи, но според Electrek главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск каза, че няма да стигне до производство. Ще бъде интересно да видим какво алтернативно решение предлага Tesla за почистване на това огромно плоско пространство от стъкло.

Electrek вярва, че този камион е един от най-малко двата „бета“ прототипа, които в момента са на пътя. Tesla смята, че „бета“ прототипите са стъпка по-близо до производството, отколкото първоначалните "алфа" прототипи, така че макар да е имало няколко забелязвания на Cybertruck преди, това може да е индикация, че ъгловият дизайн на камиона ще бъде запазен при прехода към производствени спецификации.

Снимка: Tesla

Tesla представи Cybertruck през 2019 г. и първоначално беше планирано производството да започне през 2021 г. Това обаче беше отлагано многократно и клиентите все пак ще трябва да изчакат известно време, за да поставят Cybertruck на своите алеи. По време на тримесечен разговор за печалбите през януари Мъск каза, че докато Tesla се стреми да започне производство до края на годината, то няма да се увеличи напълно до 2024 г. Мъск не очаква Tesla да достави превозни средства в значителни количества дотогава.

Tesla загуби лидерството си при електрическите камиони. Откакто Cybertruck беше представен, други автомобилни производители пуснаха свои собствени електрически пикапи, включително Ford F-150 Lightning, GMC Hummer EV и Rivian R1T, с Chevrolet Silverado EV, GMC Sierra EV и електрически Ram 1500, които чакат в момента.

Снимка: Tesla

Ако най-накрая влезе в продажба, Cybertruck вероятно ще разчита предимно на уникалния си дизайн и общата привлекателност на марката Tesla, за да привлече клиенти от тези по-конвенционални алтернативи.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Домбровскис: Жизненоважно е България да не се разколебава по пътя към еврото

Coldplay
+6

Галерии