1 USD
1.81684 BGN
Петрол
Bitcoin
$67,746.4

Ютюбър изпревари Мъск и стана най-богатият човек в света - за 7 минути

Свят

Той е известен в с шегите си в Лондон - сред тях е идеята му да отпечата автобиографията си върху кола, за да получи работа в Би Би Си

Макс Фош, шегаджия от YouTube, твърди, че е станал най-богатият човек в света, изпреварвайки технологичния милиардер Илон Мъск, пише Business Today. Има обаче уловка. Славата продължила кратко - седем минути, след като той открил компания, наречена "Unlimited Money Limited". 

Във видеоклип, споделен от Фош, той разказа как е създал компанията. "В Обединеното кралство е доста лесно да се създаде компания. Има нещо, което се нарича къща на компанията, и по същество попълвате един формуляр". Но той се нуждаеше от име на компанията, което да завършва на "Ltd". Така той иронично измислил предприятието "Unlimited Money Ltd".

За тази въображаема компания Фош е отбелязал в полето: производство на "макарони, юфка, кускус и подобни продукти от брашно". Въпреки това той признава, че не разбира какво означава "брашнени продукти", но казва, че "това е, с което се занимава компанията". 

"Ако създам и регистрирам компания с 10 милиарда акции с около неограничен брой ограничени пари и продам една акция за 50 паунда като инвестиционна възможност, това ще оцени юридически компанията ми на 500 милиарда паунда, технически", казва той, като същевременно заявява: "Това ще ме направи най-богатия човек в света, абсолютно унищожавайки най-близкия ми съперник Елон Мъск".

По-късно той получава "сертификат" и декларира, че "unlimited money limited" е "официално" дружество.

Вижда се, че носи костюм и открива магазин във финансовия квартал на Лондон и дори намира "инвеститор", който подписва договор за 50 лири, с което завършва "прехвърлянето на акциите". След това изпраща документите на консултанта по оценяването.

Две седмици по-късно властите реагират на бизнес начинанието му и пазарната му капитализация е оценена на "500 милиарда паунда", което го прави "най-богатия човек в света", се казва в писмото: "поради липсата на приходна дейност е много вероятно сега да бъдете обвинен в измама". 

В писмото се препоръчва "unlimited money limited" да бъде "разпусната".

Фош направи точно това. Но в продължение на 7 минути ютубърът твърдеше, че е най-богатият човек в света. Той добавя, че ще постави в рамка "сертификата".

Видеоклипът става изключително популярен, като до момента е събрал над 760 000 гледания. Заглавието гордо заявява: "В момента в интернет се появи видеоклип, в който се вижда, че в него са включени и снимки от видеоклипа: "Станах най-богатият човек в света за 7 минути".

Макс Фош е роден в Лондон ютюбър който има 645 000 абонати. В някои от предишните си шеги е обявил, че ще се кандидатира за кмет на Лондон и е отпечатал автобиографията си върху кола, за да се опита да получи работа в Би Би Си.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии