1 USD
1.88677 BGN
Петрол
83.9 $/барел
Bitcoin
$16,856.0

Tesla удвои печалбата си

Технологии

Компанията е реализирала печалба от 3,29 милиарда долара за последните три месеца

Американският производител на електрически автомобили "Тесла" (Tesla) обяви, че печалбата на компанията за третото тримесечие се е удвоила спрямо третото тримесечие на миналата година. В същото време приходите са под прогнозите на анализаторите.

Компанията, управлявана от Илон Мъск, е реализирала печалба от 3,29 милиарда долара през трите месеца, завършващи през септември, повече от два пъти в сравнение със същия период на миналата година, посочиха от "Тесла" след затварянето на американския фондов пазар.

Приходите на производителя са се увеличили с 56 на сто до 21,45 милиарда долара, но са под пазарните очаквания за 22 млрд. долара, пише БТА. Веднага след това акциите на "Тесла" се понижиха с 5 на сто и продължават да са на отрицателна територия.

Компанията на Мъск е доставила почти 344 000 електрически коли през третото тримесечие, поставяйки нов рекорд.

Въпреки това не е сигурно дали групата може да постигне амбициозната си цел да увеличи доставките през 2022 г. с 50 процента в сравнение с миналата година.

За да направи това, "Тесла" ще трябва да продаде повече от 1,4 милиона автомобила за годината като цяло и да достави на половин милион коли на клиенти през последното тримесечие.

 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

С 8 "квартала" на борда: Най-големият круизен кораб излиза в открити води през 2024 г.

Coldplay
+19

Галерии