1 USD
1.88514 BGN
Петрол
83.63 $/барел
Bitcoin
$16,548.9

Pepsi ще получи първите полукамиони на Tesla през декември

Мъск показа прототипа на футуристичния Semi още през 2017 г.

Tesla започва производството на полуелектрически търговски камиони, а Pepsi ще получи първите доставки на 1 декември, каза в Twitter шефът на производителя на електрически превозни средства Илон Мъск.

Когато през 2017 г. Мъск показа прототипа на футуристичния Semi, задвижван от батерии, той обясни, че камионът от клас 8 ще влезе в производство до 2019 г.

Снимка: Twitter/Tesla

Графикът обаче беше изместван многократно поради недостиг на части и Мъск каза, че производството ще бъде отложено за следващата година. През август той обяви планираното производство на камиона.

В друг туит Мъск повтори, че камионът има пробег от 500 мили (805 км). Все още не е ясно колко камиона Semi планира да произведе компанията на електрически превозни средства.

Очаква се камионът да струва 180 хил. долара, въпреки че ще отговаря на условията за данъчно облекчение до 40 хил. долара съгласно програма за субсидиране на САЩ, одобрена от Сената.

Още през 2017 г. PepsiCo запази 100 от полуелектрическите камиони на Tesla, тъй като се стремеше да намали разходите за гориво и емисиите от автопарка.

В интервю за CNBC миналата година топ-шефът на PepsiCo Рамон Лагуарта каза, че транспортът представлява 10% от газовите емисии на компанията.

Производителят на сода Mountain Dew и чипс Doritos по-рано каза, че цели да използва камионите за доставка на закуски и напитки между производствените и дистрибуторските центрове, както и до търговците на дребно.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

С 8 "квартала" на борда: Най-големият круизен кораб излиза в открити води през 2024 г.

Coldplay
+19

Галерии