1 USD
1.81684 BGN
Петрол
Bitcoin
$67,746.4

Очилата с изкуствен интелект ще дадат на хората „суперсили“

Очилата с изкуствен интелект ще дадат на хората „суперсили“

Ето за какво ще ни помагат

 

Технологичен експерт твърди, че очилата, захранвани с изкуствен интелект, един ден ще предложат на хората шанса да изпитат „суперсили“, като способност да виждат дали другите ги лъжат или дали са привлечени от тях.

Въпреки че може да звучи като нещо от епизод на Black Mirror, Девин Лидъл, главен футурист в Teague, настоява, че това е начинът, по който се развива технологията.

Говорейки пред Daily Mail, Лидъл каза, че системите за компютърно зрение, вградени в очила, ще могат да улавят нюанси и емоционални знаци, които са невидими с просто око. Той вярва, че тази разширена реалност, комбинирана с AI, ще „трансформира социалния пейзаж“ за нас, хората.

Технологията на Лидъл ще предложи на хората шанса да забележат „всякакъв вид физиологични и психологически данни за други хора“ – като например кога хората ни лъжат или дали човекът, с който се срещате наистина ви харесва.

Експертът каза, че очилата, захранвани с AI могат да променят начина, по който виждаме света.

Посочвайки за какво може да се използва технологията, той каза: „Другият човек нервен ли е или спокоен, заинтересован или раздразнен и т.н.? Тази технология може да отговори на много въпроси“.

Лидъл смята, че очилата биха били изключително важни в много области от живота ни, от политиката до работата и дори срещите.

По думите му тези, които първите се възползват от новата технология ще се окажат с предимство пред тези, които разчитат само на интуицията си.

Трябва да се мисли обаче как технологията да бъде безопасна и как да не се използва за злоупотреби.

 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии