1 USD
1.79731 BGN
Петрол
Bitcoin
$69,139.2

TikTok започва да маркира съдържание, генерирано от AI

Технологии

Съдържанието може да бъде използвано като дезинформация и опит за намеса в изборите в САЩ

В четвъртък TikTok съобщи, че ще започне да използва технология, която ще ѝ помогне да маркира изображения и видеоклипове, генерирани от изкуствен интелект (AI) и качени в услугата за споделяне на видео, съобщава Ройтерс.

TikTok заяви, че ще приеме „Content Credentials“ - цифров воден знак, който обозначава начина на създаване и редактиране на изображенията. Експертите изразиха загриженост, че съдържанието, генерирано от изкуствен интелект, може да бъде използвано като дезинформация и опит за намеса в изборите в САЩ през есента.

Снимка: Reuters

TikTok е част от групата на 20 технологични компании, които по-рано тази година подписаха споразумение, в което се ангажираха да се борят срещу дезинформацията. YouTube, както и Meta Platforms също заявиха, че планират да използват технологията.

Ако някой използва инструмента Dall-E на OpenAI, за да генерира изображение, например, OpenAI прикрепя воден знак към полученото такова. Ако след това бъде качено в TikTok, то автоматично ще бъде обозначено като генерирано от изкуствен интелект (АI).

Снимка: Reuters

TikTok, която е собственост на китайската компания ByteDance, има 170 милиона потребители в Съединените щати, които наскоро приеха закон, изискващ от ByteDance да продаде TikTok или да бъде забранена. TikTok и ByteDance подадоха съдебен иск за блокиране на закона с аргумента, че той нарушава Първата поправка.

TikTok вече поставя етикети на съдържание, генерирано от изкуствен интелект, но последният ход е да приложи етикет към съдържание, генерирано извън услугата.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии