1 USD
1.83027 BGN
Петрол
Bitcoin
$64,726.2

Neuralink показа как първият пациент с чип в мозъка вече може да играе шах онлайн (ВИДЕО)

Neuralink показа как първият пациент с чип в мозъка вече може да играе шах онлайн (ВИДЕО)

На 29-годишния Ноланд Арбо беше поставен имплант в мозъка миналия месец

Стартъпът за мозъчни чипове Neuralink на Илон Мъск излъчи на живо първия си пациент, на когото е имплантиран чип, който играе онлайн шах.

Ноланд Арбо, 29-годишният пациент, който е парализиран от раменете надолу след инцидент при гмуркане, играеше шах на лаптопа си и движеше курсора с помощта на устройството Neuralink. 

Говорейки до инженера на Neuralink Блис Чапман, Арбо обясни във видеото, излъчено в социалната медийна платформа X на Мъск, как е контролирал мишката в играта, използвайки мислите си. 

"Операцията беше супер лесна", каза Арбо, визирайки процедурата по имплантиране. "Буквално бях изписан от болницата един ден по-късно. Нямам никакви когнитивни увреждания." Арбо е получил имплант от компанията през януари, каза Мъск миналия месец. 

Миналия месец Reuters съобщи, че инспекторите на Американската агенция по храните и лекарствата са открили проблеми с воденето на документация и контрола на качеството на експериментите с животни в Neuralink на Илон Мъск, по-малко от месец след като стартъпът заяви, че е получил разрешение да тества мозъчните си импланти при хора. Тогава Neuralink не отговори на въпросите относно проверката на FDA.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии