1 USD
1.83594 BGN
Петрол
Bitcoin
$65,653.5

Мъск: През следващата година изкуственият интелект ще бъде по-интелигентен от всеки един човек

Мъск: През следващата година изкуственият интелект ще бъде по-интелигентен от всеки един човек

А според милиардера до 2029 г. той ще бъде по-интелигентен и от всички хора взети заедно

Илон Мъск твърди, че през следващата година изкуственият интелект ще бъде по-интелигентен от всеки човек.  

Илон Мъск, който води съдебна битка със създателя на ChatGPT OpenAI, заяви, че до следващата година изкуственият интелект (ИИ) вероятно ще бъде по-интелигентен от всеки човек.

Публикувайки клип от подкаста на Джо Роган с американския компютърен учен Рей Курцвейл за това кога ИИ ще достигне нивото на човешкия интелект, Мъск заяви в социалната мрежа X (преди Twitter), че "ИИ вероятно ще бъде по-интелигентен от всеки един човек през следващата година". 

"До 2029 г. ИИ вероятно ще бъде по-интелигентен от всички хора, взети заедно", добави той. 

, ръководена от Сам Олтман, с твърдение за нарушение на договор, тъй като компанията, за чието основаване той е помогнал, се е съгласила да не пуска на пазара продукти, които управителният съвет счита за изкуствен интелект (ИИ), пише Еconomic Times. 

Мъск се обърна към съда с молба да нареди на OpenAI да направи публично достояние своите изследвания и технологии и да предотврати използването на активите си и авангардните модели на генеративен изкуствен интелект за финансови печалби на софтуерния гигант и инвеститор Microsoft или на което и да е физическо лице.

OpenAI заяви, че "категорично не е съгласна" със съдебния иск. Нейният главен стратегически директор Джейсън Квон заяви, че OpenAI е независима и се конкурира пряко с Microsoft, като се противопостави на предположението на Мъск, че стартъпът е "де факто дъщерно дружество" на софтуерния гигант.

Междувременно Мъск заяви, че неговият стартъп за изкуствен интелект xAI ще открие своя претендент за ChatGPT "Grok" тази седмица.

 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии