1 USD
1.83594 BGN
Петрол
Bitcoin
$65,653.5

Мъск планира да изсели 1 милион души на Марс

Мъск планира да изсели 1 милион души на Марс

Ето каква е идеята на собственика на SpaceX

Илон Мъск каза, че иска да отведе един милион души на Марс, твърдейки, че работи върху план как да постигне това. По-рано той каза, че иска човек да кацне на Марс през 2029 г. Но компанията на Илон Мъск SpaceX планира първото си пилотирано пътуване до Марс през 2026 г. Илон Мъск предложи 2029 г. да бъде годината за масово изселване.

Какво каза Илон Мъск за плана?

В отговор на публикация, която твърди, че Starship на SpaceX ще „ни отведе до Марс“, Илон Мъск отговори: „Начертаваме план, за да отведем милион души на Марс. Цивилизацията преминава Големия филтър, а друга планета, на която хората могат да оцелеят е Марс, пише hindustantimes.com.

Големият филтър е идеята, че даден вид трябва да преодолее някаква форма на бариера за оцеляване. Илън Мъск по-рано каза, че хората трябва да станат „многопланетен вид“, за да гарантират дългосрочното си оцеляване.

Защо Илон Мъск иска хората скоро да кацнат на Марс?

„Ние не искаме да бъдем един от тези еднопланетни видове, искаме да бъдем многопланетен вид. Измина почти половин век, откакто хората за последен път са били на Луната. Това е твърде дълго, трябва да се върнем там и да имаме постоянна база на Луната - отново, като голяма постоянно заета база на Луната. И след това да изградим живот на Марс, за да станем космическа цивилизация, многопланетен вид“, каза той през 2021 г.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии