Илон Мъск казва, че са му предлагали акции в OpenAI. Отказал, сторило му се неетично

Илон Мъск казва, че са му предлагали акции в OpenAI. Отказал, сторило му се неетично

Наскоро OpenAI беше оценена на около 80 млрд. долара

Илон Мъск твърди, че в "различни моменти" са му били предлагани акции в OpenAI, но казва, че му се е сторило "неетично/незаконно да ги приеме", пише Business Insider.

Той е съпредседател на компанията за изкуствен интелект заедно със Сам Алтман, когато тя е основана през декември 2015 г. и обещава 1 млрд. долара за проекта. 

OpenAI е създадена като организация с нестопанска цел, фокусирана върху развитието на изкуствения интелект "по начин, който е най-вероятно да бъде от полза за човечеството като цяло".

В отговор на въпрос на потребител на X относно дарението му за основаването на компанията, Мъск добави, че не му е ясно как структурата на компанията е законна. Милиардерът не каза кога са му били предложени акциите, колко и от кого. 

Наскоро OpenAI беше оценена на около 80 милиарда долара, съобщи The New York Times. Оценката последва сделка, която позволи на служителите да осребрят акциите си в компанията, според доклада. 

През 2018 г. Мъск се раздели с производителя на CharGPT, като се оттегли от борда на директорите му, за да "елиминира потенциален бъдещ конфликт" поради фокуса на Tesla върху изкуствения интелект.

По-късно обаче Мъск заяви, че е напуснал поради разногласия с екипа на OpenAI.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст