1 USD
1.81684 BGN
Петрол
Bitcoin
$67,746.4

Колко струва да си купиш земя в Метавселената?

Колко струва да си купиш земя в Метавселената?

Като едни истински фенове на имотите и техните цени ще разгледаме колко струва земята във виртуалните светове

 

Идеята за Метавселната променя бъдещето докато все още четете този текст. Няма да е подценяване, ако кажем, че Метавселената е чудо, което е дошло да наруши начина, по който работи съвременният свят. Това е вратата към новия световен ред. Новаторски макрокосмос, който е футуристичен като дизайн и мисъл. Онова, който е тук, за да промени нормите.

  •  Какво е Метавселена?
  • Колко струва земята в Метавселената?
  • От какво зависи цената на земята и имотите в Метавселената?
  • Как на практика моце да се закупи земя в Метавселена?

Терминът „Метавселена“ се използва за описание на виртуален свят или вселена, която съществува в интернет. Това е непрекъснато развиващ се и разширяващ се свят, до който можете да получите достъп от всяко устройство, свързано с интернет. В рамките на Метавселената потребителите могат да изследват, създават, сътрудничат и взаимодействат по различни начини. Това е място с неограничени възможности, където всеки може могат да създава виртуални светове, герои и дори истории чрез своята креативност и въображение. Излишно е да казвам, че това е бъдещето на виртуалната реалност и възможностите са безкрайни.

Днес обаче, като едни истински фенове на имотите и техните цени ще разгледаме колко струва земята във виртуалните светове.

Закупуване на земя в метавселената: Залог за бъдещето

Цените на земята в метавселената могат да се плащат чрез криптовалути като SAND, Етириум и MANA. Купуването на имот в там може да се извърши на платформа на Метавселната или чрез който и да е легитимен дистрибутор. Отличен пример за това би бил opensea.io.

Цената на земята в Метавселената ще зависи от набор от фактори. Например, по време на наплива през 2022 г., тези така наречени цифрови парцели бяха продавани за 92 000 долара. Republic Realm, инвестиционна фирма за разработка на Метавселена, закупи земя в Decentraland за 9,13 хил. долара. Можеш ли да си представиш!

Знаете ли, че можете да използвате ипотеката на Метавселената за закупуване на земя в там? Можете също така да наемете агент за недвижими имоти, който да ви помогне за закупуване на имот там.

Ето как можете да закупите земя в Метавселената?

За да закупите имот в Метавселената, първо трябва да създадете портфейл и да закупите няколко токена (ETP). Можете да закупите ETP на няколко различни борси за криптовалута.

След като имате ETP в портфейла си, можете да закупите виртуална земя в блокчейна на метавселената, която сте избрали. Ще трябва да потърсите парцел земя, наличен за продажба, и след това да наддавате за него. На предложилия най-висока цена ще бъде възложена земята, а ETP ще бъде прехвърлен от портфейла на купувача в портфейла на продавача.

Цена на земята в Metaverse: Колко струва?

Пазарът и търсенето на конкретно парче земя определят цената. В Метавселената цената на земята може да варира от няколко цента до стотици долари на квадратен метър. Други фактори за закупуване на имот включват местоположение, близост до популярни райони, както и количеството виртуално съдържание, разработено в района.

Снимка: iStock

С течение на времето цените на земята претърпяха възходи и падения. През декември 2021 г.,за да купите земя в Метавселената, трябваше да платите 100 долара. През януари средната цена на имотите беше над 18 000 долара. И до август 2022 г. цените на земята в започнаха отново да падат. Днес експертите смятат, че цената на земята в Метавселената ще расте със годишен темп на растеж от 31% до 2028 г.

Най-евтината земя на метавселената: мит или възможност?

Думите евтино и Метавселена не вървят ръка за ръка. Що се отнася до цената на земята в там, дори най-малкото парче земя в Sandbox и Decentraland се продава за 2,4-3,7 ETH. В долари това би се превърнало в 10 000-11 000 долара.

Най-малкото парче земя, което можете да закупите, е блок с размер „1x1“. Тази цифра се равнява на около 16 кв. м в Decentraland и 96 кв. метра в Sandbox. В Crypto Voxels, виртуален свят, изграден върху блокчейн Етириум, най-ниската цена за собственост на в Метавслената е около 1899 ETH, което е 5 335 долара.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии