Ексклузивно за bTV: Натали Трифонова лети за първи път в Метавселната

Ексклузивно за bTV: Натали Трифонова лети за първи път в Метавселната

Колко струва един квадратен метър земя в Метавселната?

Натали Трифонова все още не може да прави метеорологични прогнози в Метавселената, но с помощта на аватар се среща с един от създателите на този нов свят, за да разбере повече за възможностите в дигиталното пространство.

Метавселената е виртуален свят, създаден по подобие на нашия, в който можеш да правиш почти всичко, като и в истинския свят. Веднъж станал част от това иновативно пространство човек може да работи, да се социализира, да инвестира и да се забавлява.

Разбира се, той предоставя много възможности като само в него можеш да се телепортираш и да летиш. В основата на Метавселена стои и възможността за вечен живот, защото аватарът и твоята проекция в него, никога не умират, те остават там завинаги.

„Можеш да изглеждаш както си поискаш в Метавселената. Разбира се, ако искаш да си направиш готин аватар по твое подобие или друг, трябва да си платиш сериозна сума. След известно време, човек ще може да влиза в най-различни форми, не само в човешка.

Тя се среща с Адам Райноха един от основателите на реалности в Somnium Space – свят изцяло в Metaverse. Чрез аватари двамата се озовават на централния площад във виртуалното пространство, където имат възможност да играят боулинг, да летят с разперването на ръцете си или да се телепортират.

„Това е лудост, защото наистина, аз съм в студиото и краката ми са на земята, а в Метавселената аз летя“, казва Натали Трифонова за преживяването си в ефира на "Тази сутрин".

Тя прекарва около час с VR-шлема и разказва, че след това е изпитвала известно замайване.

„На този етап Метавселената изглежда като грозна игра отпреди 15-20 години или като много зле направен анимационен филм“, казва тя.

Докато технологията напредне толкова много, че да изглежда като тази, която Марк Зукърбър представя, ще мине известно време, но със сигурност Метавселената ще изглежда все по-добре.

Разбира се, хората трябва да внимават с опасностите там. Много лесно е този свят да ти хареса и да не искаш да излезеш, защото там, можеш да бъдеш каквото си поискаш.

Somnium Space е виртуален свят със своя икономика, където се търгува с криптовалути. Валутата в това пространство е Етириум, която е втората най-известна криптовалута след биткойна.

Много хора вече инвестират и в земя във виртуалния свят, като както в реалния живот цената на земята зависи от това колко близо до центъра се намира тя. Колкото по-близо - толкова по-скъпо. Конкретно в тази вселена един квадратен метър струва 2 Етериума, което е около 2 хил. евро. На тази земя хората могат да си построят къща, да си откриеш галерия или нещо друго, каквото си поискаш.

„Адам ми каза, че след определен N на брой години в Метавселената ще има телевизия и водещи и всеки ще работи, каквото си поиска“, казва Натали.

Цялото интервю, можете да гледате в предаването „Геймър“.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст