Mъж съди Apple, след като жена му открива "изтрити съобщения", следва развод

Технологии

Искът е за 5 млн. паунда

 

Apple ще бъде съдена от бизнесмен, след като "изтритите" съобщения, които той е изпратил на жени, са намерени от съпругата му на друго устройство, пише The Telegraph. 

Неверният съпруг, чието име не се съобщава, но за когото се твърди, че е мъж на средна възраст от Англия, твърди, че липсата на прозрачност от страна на Apple по отношение на изтритите съобщения е довела до това съпругата му да подаде молба за развод. 

Той разказва пред The Times, че през последните години от брака си се е обръщал към други жени и се е свързвал с тях чрез приложението iMessage на своя iPhone, преди да изтрие съобщенията.

В крайна сметка обаче съобщенията са открити от съпругата му на семейния компютър iMac, заедно със съобщения отпреди няколко години, които той е смятал, че е изтрил. 

Съдебен иск за 5 милиона паунда

"Ако ви кажат, че дадено съобщение е изтрито, имате право да вярвате, че то е изтрито", каза той пред вестник Times.

"Всичко това е доста болезнено и все още доста сурово. Беше много брутален начин да разбера това [за съпругата ми]. 

"Мисълта ми е, че ако бях успял да говоря с нея рационално и тя не беше осъзнала това толкова брутално, може би все още щях да съм женен." Той добави: "Разводът е изключително стресиращ процес, а освен това имаш деца и семейна динамика. "Според мен всичко се дължи на това, че Apple ми каза, че съобщенията ми са изтрити, а това не беше така". 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст