1 USD
1.81684 BGN
Петрол
Bitcoin
$67,746.4

Защо Илон Мъск заплашва да забрани устройствата на Apple?

Технологии

„Това е неприемливо нарушение на сигурността“, казва милиардерът

 

Милиардерът Елон Мъск заяви, че ще забрани Apple устройства в своите компании, ако производителят на iPhone интегрира OpenAI на ниво операционна система, съобщава Reuters. 

„Това е неприемливо нарушение на сигурността“, заяви Мъск, който е главен изпълнителен директор на производителя на електрически превозни средства Tesla и на ракетостроителя SpaceX и собственик на компанията за социални медии X, в публикация в X.

„А посетителите ще трябва да проверяват устройствата си на Apple на вратата, където те ще бъдат съхранявани във Фарадеева клетка“, каза той. 

Apple и OpenAI не са отговорили веднага на запитванията за коментар. По-рано Apple обяви множество функции с изкуствен интелект в своите приложения и операционни платформи и партньорство с OpenAI за внедряване на технологията ChatGPT в своите устройства.

Apple заяви, че е създала изкуствен интелект с оглед на неприкосновеността на личния живот „в основата“ и че ще използва комбинация от обработка на данни в устройството и изчисления в облак, за да поддържа тези функции. 

„Абсурдно е, че Apple не е достатъчно умна, за да създаде свой собствен изкуствен интелект, но по някакъв начин е способна да гарантира, че OpenAI ще защити сигурността и поверителността ви!“ заяви Мъск в X. 

Малко вероятно е някой да последва примера на Мъск, заяви Бен Бажарин, главен изпълнителен директор на консултантската фирма Creative Strategies, като добави, че Apple се опитва да образова хората, че частният облак е толкова сигурен, колкото и съхраняването на данни на устройство.

 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии